Index Vakbarát Hírportál

Maradona 30 év után meglátogatta a bírót, aki megadta a kezezős gólját

2015. augusztus 19., szerda 11:03 | aznap frissítve

Máig az egyik legnagyobb vitát kiváltó világbajnoki meccs az 1986-os vb negyeddöntője, az Argentína–Anglia. A találkozó Diego Maradona kezezős góljával dőlt el, amit a tunéziai Ali bin Nasszer játékvezető nem vett vagy nem akart észrevenni. Az Isten kezeként említett gól azóta is megosztja a világot.

Az argentin most meglátogatta az egykori bírót, megajándékozta egy dedikált mezzel, sőt még egy csókot is kapott a tunéziai.

A Maradona által dedikált mezen, talán nem is véletlenül, ez a szöveg állt:

Örök barátom, Ali számára.

Bin Nasszer sem volt szűkmarkú, egy legendás fotó volt a viszontajándék, amely a meccs előtti kézfogást ábrázolta, ezen Maradona és Peter Shilton nyújtott egymásnak kezet, középen a bíróval.

Az ominózus gól körüli kedélyek a mai napig nem csitultak. A dühös angolok állítják, Bin Nasszer direkt segítette győzelemhez az argentinokat. Mindenesetre az akkor 42 éves bírót ezután már sohasem hívták meg világbajnokságra, öt évvel az ominózus eset után végleg visszavonult. Az 1990-es vb-selejtezőben három afrikai előselejtező bíráskodását bízták rá, aztán végleg kikerült a keretből.

Maradona kezezős gólja

Rovatok