Index Vakbarát Hírportál

Péntek éjjel egész Berlin Dárdait ünnepelheti

2015. augusztus 20., csütörtök 09:40

Dárdai Pál első fordulóban győztes csapata, a Hertha BSC a Werder Brement fogadja a német bajnokság második körében, egy újabb győzelemmel a berliniek hibátlanul kezdhetnék a szezont, írja az MTI.

Egy évvel ezelőtt, még Jos Luhukay irányításával az ötödik fordulóig kellett várniuk az első győzelemre, így a csapat már akkor megragadt a tabella hátsó felében. Ezt most a volt magyar szövetségi kapitány Dárdaival könnyen elkerülhetik, ha a forduló pénteki nyitómérkőzésén legyőzik a vendég Brémát.

Erre jó esély van, hiszen a

Hertha egyelőre két nyert mérkőzésen van túl:

előbb a Német Kupában a másodosztályú Arminia Bielefeld, majd a Bundesliga nyitófordulójában a legutóbbi szezonban ötödik Augsburg otthonában nyert, ráadásul gólt egyik meccsen sem kapott.

Ezzel szemben a brémaiak a kupában csak hosszabbításban verték a harmadosztályú Würzburgert, majd a bajnokságban hazai pályán sima, 3-0-ás vereséget szenvedtek a Schalke 04-től.

A címvédő, a Stieber Zoltán Hamburgját 5-0-ra verő, rögtön az élre álló Bayern München Szalai Ádám csapatához, a Hoffenheimhez látogat. A nyitófordulóban a legutóbbi szezon harmadikját, a Borussia Mönchengladbachot 4-0-ra kiütő Borussia Dortmund az újonc Ingolstadt vendége lesz.

Bundesliga, 2. forduló

    péntek:   
Hertha BSC-Werder Bremen 20.30
    szombat:   
FC Schalke 04-Darmstadt 15.30
Eintracht Frankfurt-FC Augsburg 15.30
1. FC Köln-VfL Wolfsburg 15.30
Hannover 96-Bayer Leverkusen 15.30
1899 Hoffenheim-Bayern München 15.30
Hamburger SV-VfB Stuttgart 18.30
    vasárnap:
FC Ingolstadt 04-Borussia Dortmund 15.30
Borussia Mönchengladbach-FSV Mainz 05 17.30

Rovatok