Index Vakbarát Hírportál

Dárdaival a Hertha még mindig veretlen

2015. augusztus 21., péntek 22:25

Második meccsén sem kapott ki a Hertha BSC a Bundesligában, ezúttal a Werder volt az ellenfél Berlinben, hazai vezetés után már az első félidőben kialakult az 1-1-s végeredmény.

Az első félidőt a Dárdai Pál csapata kezdte jobban. A svájci Valentin Stocker már a hatodik percben vezetést szerzett, egy lepattanó labdát 12 méterről, egyből a léc alá vágott. Utána kiegyenlítetté vált a játék, a Werdernek is akadt helyzete.

Némi mezőnyfölényét a 26. percben váltotta gólra a vendégcsapat, az 1. FC Kölntől nyáron szerződtetett nigériai Anthony Ujah egyenlített ki. Utána is inkább a Werder volt aktívabb, de az első félidőben sem gólhelyzet, így aztán gól sem esett.

A második félidő is nagyon látványos volt, nagy ziccereket rontott a Hertha, ugyanakkor a Werder kétszer is a kapufát találta el. Mindkét csapat az utolsó pillanatig küzdött a győzelemért, de ez most egyik csapatnak sem sikerült. Mindenesetre a Hertha BSC vezeti a Bundesligát, szombat 15:30-ig egészen biztos.

A Málaga–Sevilla meccsel elkezdődött a spanyol első osztály a La Liga 2015–2016-os idénye. Az első félidőben a hazai csapat volt aktívabb, több veszélyes lehetősége és kapura lövése is volt, de gól nem esett. A második félidő közepén megfogyatkozott a Sevilla, az angol Stoke Citytől nyáron érkezett Steven N’Zonzi kapott két sárga lapot. Végül igazságos 0-0-val fejeződött be a nyitómeccs.

Zlatan Ibrahimovic és Angel Di María nélkül lépett pályára a Paris SG Montpellierben, ráadásul Javier Pastore már a 10. percben megsérült. Ezzel együtt is fölényben volt a PSG, de az első félidőben itt sem esett gól. A második félidő 61. percében Matuidi végül a vendégek javára döntötte el a meccset, a PSG három meccsből hármat nyert, és még gólt sem kapott.

A lengyel bajnokságban Guzmics Richárddal a csapatában a Wisla Kraków 1-1-s döntetlent játszott a Pogon Szczecin otthonában. Romániában Gheorghe Hagi fia, Ianis is gólt lőtt a Vitorul 4-0-s győzelemmel zárult meccsén az újonc ASA Poli Timisoara ellen.

Rovatok