Index Vakbarát Hírportál

Az csak egy jó vicc, hogy vezetjük a ligát

2015. augusztus 22., szombat 09:19

Két meccsen négy pontot ért el a Hertha BSC a Bundesligában, és mivel pénteken játszottak a berlieniek, értelemszerűen vezetik a Bundesligát. A Bayern szombat este, a Dortmund vasárnap lép pályára.

A második fordulóban a Werder Bremen volt Dárdai Pál csapatának ellenfele, és a hazai csapat már a hatodik percben vezetést szerzett, Stocker jól fordult rá egy lecsorgó labdára, és a kapus feje fölé bombázott.

Egy védelmi megingás után azonban a brémaiak egyenlítettek még az első félidőben - Ujah közelről passzolt a kapuba.

A második félidőben is a svájci Stockerre jöttek ki a Hertha lehetőségei, akkor viszont hosszan vette át a ladát, valamint egyszer a bevetődő védőről pattant centikkel a kapufa mellé. Gebre Selassie az első fordulóban is öngólos volt, most is közel járt hozzá.

A Werder a hajrában kétszer is megszerezhette volna a vezetést, mert Langkamp is igen közel járt az öngólhoz. Fejese után a lécen csattant a labda - kapusa elől fejelte el a labdát -, majd egy perc múlva, vagyis a 81. percen Vestergaard egy szöglet után a bal oldali kapufára fejelt. Az egyik berlini lap alumínium-parádénak nevezte ezt az egy percet.

56.376 néző látta az 1-1-es meccset, és ha nem is mindenki, de egy jelentős kórus rákezdett a "Spitzenreiter, Spitzenreiter" rigmusra, ami listavezetőt jelent.

„Az csak egy vicc, hogy most mi állunk a legjobbak a ligában. De egy jó bázisra tudunk építeni, és ebből az alapból kiindulva lehetünk erősek. Elfogadható meccset és játékot láttunk, nincs szégyenkeznivalónk. Ettől még nem vagyunk eléggé gólveszélyesek amin változtatni kell, és változtatni is fogunk, különben nem tudunk meccseket nyerni” - így foglalta össze a véleményét Dárdai Pál.

Ezzel alighanem arra célzott, hogy még az átigazolási időszakból hátralévő egy hétben igazolnak valakit. Az eladott Schulzért ugyanis végül kapnak 4 millió eurót a Gladbachtól. (Különösen érdekes, mennyire akarták valójában Dzsudzsákot, hiszen az üzlet még a múlt pénteken megköttetett.)

Michael Preetz sportigazgató azt emelte ki, hogy egygólos vezetésnél nem tudták belőni a második találatot, amire a lehetőségük meglett volna. De ettől ő még egy jó és kellemes péntek esti meccset látott.

A Hertha augusztus 30-án játszik legközelebb, Dortmundban lesz jelenése.

Rovatok