Index Vakbarát Hírportál

Ez a kezdés kiakasztotta Guardiolát

2015. augusztus 22., szombat 15:58

A német labdarúgó-bajnokság második fordulójában az előző körben 5-0-s győzelmet elérő Bayern München villámgyorsan hátrányba került a Hoffenheim vendégeként. 15.30-kor kezdődött a meccs.

A müncheniek kezdték a meccset, de a kilencedik másodpercben már hátrányban voltak, ami azért kivételes bravúr.

Volland gólja

A 9. másodpercben lőtt gól egyébként is rekord, tavaly Bellarabi volt ennyire gyors a Dortmund-Leverkusenen, a vendégcsapat azzal vezetett.

Most Volland használta ki tökéletesen a helyzetet - 13 méterről nem hibázott -, ami Alaba rossz passza után alakult ki, Boateng nem érhette el, ráadásul még Neuer is megcsúszott, bár így is kiszolgáltatott helyzetben volt.

A 40. percig kellett várni az egyenlítésre, akkor Müller egy kapusról kipattanót labdát combbal sodorta az üres kapuba hat méterről. Müller feltűnően aktív, volt egy kifejezetten veszélyes fejese, kiszorított szögből pedig egy hatalmas kapufája, az év egyik sokat ismételt gólja lett volna, ha az bemegy.

A második félidőben a Hoffenheim óriási esélyt kapott, mert Boateng kézzel ért a labdába egy szabadrúgás után. A védőt kiállították, a megítélt büntetőt azonban a Polanski a kapufára lőtte, onnan Neuerre pattant, majd a védők felszabadítottak.

Az utolsó előtti percben aztán Douglas Costa húzott el a jobb oldalon, a beadása után Lewandowski hét méterről lőtt a kapuba.

A Hoffenheim talán még soha nem állt olyan közel ahhoz, hogy legyőzze a bajorokat, de kikapott. Az előző fordulóban is vezetett a Hoffenheim 1-0-ra, de kettőt kapott a Leverkusentől. Most is ez volt a forgatókönyv.

A Bayern a szintén hibátlan Leverkusen előtt - jobb gólkülönbséggel - vezeti a Bundesligát, a Dárdai Pál vezette Hertha négy ponttal a hatodik egyelőre.

Szalai Ádám amúgy nem került a keretbe a Hoffenheimnél, Stieber Zoltánt a fél hétkor kezdő Hamburg nem nevezte a kispadra sem. Akár mindkét magyar klubot válthat még augusztusban, igaz a válogatotton már nem segít, hiszen a románok ellen - szeptember negyedikéig - valószínűleg egyikük sem játszik tétmeccset.

FC Schalke 04-Darmstadt 1-1 (0-1)
Eintracht Frankfurt-FC Augsburg 1-1 (0-1)
1. FC Köln-VfL Wolfsburg 1-1 (1-0)
Hannover 96-Bayer Leverkusen 0-1 (0-1)
1899 Hoffenheim-Bayern München 1-2 (1-1)
    később:  Hamburg-VfB Stuttgart 18.30
    pénteken játszották:  Hertha BSC-Werder Bremen 1-1 (1-1)
    vasárnap:
FC Ingolstadt 04-Borussia Dortmund 15.30
Borussia Mönchengladbach-FSV Mainz 05 17.30

Rovatok