Index Vakbarát Hírportál

Messi már megint pocsék 11-est lőtt

2015. augusztus 23., vasárnap 19:34

A Barcelona vasárnap este már megint az Athletic Bilbao ellen képett pályára: a két spanyol Szuperkupa-meccs után most a bajnokságban találkoztak. 

Nem villogtak, de a 31. percben már vezethettek volna, miután egy Suárez elleni szabálytalanságért tizenegyest adott a bíró. A büntetőhöz Lionel Messi állt oda, akinek ez az utóbbi egy-másfél évben azért nem a legjobban ment, és megint hibázott. 

A kapus Iraizoz kicsivel a lövés előtt már elmozdult a jobb sarok irányába, oda is lőtte a Barcelona-sztár. Iraizoz kiütötte a labdát szögletre. A lövés nem volt kifejezetten erős és jól helyezett sem.

A WhoScored statisztikái szerint 2013 szeptembere óta Messi a harmadik tizenegyesét hagyta ki a bajnokságban, ennél többet senki nem hibázott azóta.  De más sorozatokban sem nagyon ment: az év elején például az Atlético Madrid ellen a Spanyol Kupában, és a Manchester City ellen a Bajnokok Ligájában is tizenegyest hibázott egy hónap alatt.

A vasárnapi bajnokin a második félidőben csak megszerezte a vezetést a vendég Barcelona: Alba beadása után Suárez kapásból bombázott a kapuba hat méterről, ezzel nyertek 1-0-ra. 

A Real beragadt

A Real Madrid az újonc Sporting Gijon otthonában lépett pályára.  A vendég madridiak fölényben játszottak, és Cristiano Ronaldónak több nagy lehetősége volt, de vagy a hazaiak kapusa hárított, vagy Ronaldo maradt le a labdáról a kapu előtt. 

Az első bajnokiján irányító Real-edző, Rafa Benítez a nemrég leigazolt huszonegy éves horvátot, Mateo Kovacicot is pályára küldte, de a középpályás sokat nem tudott hozzátenni a játékhoz. A meccs 0-0 lett, a Real Madrid nem tudta megnyerni első bajnoki mérkőzését a szezonban. 

Rovatok