Index Vakbarát Hírportál

Biztos, hogy Pedro a legjobb spanyol szélső Angliában?

2015. augusztus 27., csütörtök 10:46

Pocsék szezonja volt az előző Gerard Deulofeunak, akit a Barcelona visszahozott kölcsönből az Evertontól, de a szélső meglepetésére azonnal tovább is adta a Sevillának, kölcsönbe. Alig játszott, az idény végén közölték vele, nem kell, aztán a Barcelonánál is megmondták neki, mehet, ahova akar, de már végleg. Az Everton-edző, Roberto Martinez újra mentőövet dobott neki, és 6 millió euróért szerződtette.

Az eddigi három Premier League-meccsen aztán összesen öt percet játszatta. Kedden, a harmadosztályú Barnsley elleni Ligakupa-meccsen is padoztatta, csakhogy a félidőben 0-2-es hátrányban találta magát a csapata.

A szünetben Martinez beküldte Deulofeut, aki gólpasszt adott a 2-2-höz, majd miután egy percre rá újra hátrányba került az Everton, a 3-3-hoz, aztán a hosszabbításban már a 4-3-as vezetésükhöz is. A háromból két assziszt ráadásul olyan volt, hogy csak be kellett passzolni a tökéletes labdát a kapuba. (A vezető gól öngól volt, megelőzték Lukakut, de valószínűleg ő sem hibázta volna el.)

Barnsley Vs Everton 3-5 - August 26 2015

A belga csatár a végén 5-3-ra bebiztosította a győzelmet, az Evertonra ráijesztettek, ám végül továbbjutott.

A meccs embere egyértelműen a spanyol volt, az ő beállítása változtatott a játékon.

Deulofeu 21 éves, egyértelműen nagy tehetség, ami a gondja, hogy állítólag edzésen nem teszi oda magát rendesen. Emiatt nem kellett a Barca-edző Luis Enriquének, és ezt tette szóvá korábban Martinez is.

Sorsa kicsit hasonlít a volt sztárbarcás Pedróéra, aki szintén nem fért be Luis Enriquénél, így múlt héten a Chelsea-hez szerződött, és első meccsén máris brillírozott.

Rovatok