Index Vakbarát Hírportál

A bíró sem értette, mi történik a trükkös szögletnél

2015. augusztus 27., csütörtök 08:47

Első, sőt, talán második ránézésre is szokatlan szöglethez folyamodott a New York Red Bulls a Chicago Fire elleni szerdai meccsen azért, hogy 2-1-es hátrányból fel tudjon állni. A New York-i csapat ugyanis egy trükkös megoldást választott – olyannyira, hogy sem az ellenfél, sem a bírók nem tudták pontosan, mi is történik a pályán.

Merthogy a szögletet látszólag elvégző Sacha Kljestan egyszerűen megindult befelé a labdával, ami pontrúgásnál ugye lehetetlen. A trükk annyi volt, hogy a sarokban labdát kezelgető Lloyd Sam az utolsó labdaérintésével játékba hozta a labdát, így Kljestan szabadon indulhatott meg be, hogy aztán kis szerencsével gólpasszt adjon a középen várakozó Ronald Zubarnak.

A Red Bulls furcsa szöglete

Csakhogy Sam többször érte bele a labdába egymás után - nem volt egyértelmű, mikor végezte el a szögletet -, így szabálytalanul végezte el a pontrúgást, az egyenlítő gólt tehát nem szabadott volna megadni. Ezt a mérkőzés után maga az MLS, illetve a bírószövetség emelte ki. (A labdának a körívet nem kell elhagynia, sőt, az sincs meghatározva, hogy előre kell elvégezni a szögletrúgást.)

Érthetelenül megadott gól a Chicago Fire - New York Red Bulls 3-2-n - mit nézett a partjelző?

Érdekes megnézni, hogy Kljestan mintha többször megkérdezné az asszisztenst, hogy elindulhat-e a labdával, illetve, hogy elvégezték-e a szögletet, de az rá sem hederít, transzba esve néz középre. Kljestan pedig megindul, és mivel nem szól rá senki, bevezeti a labdát.

Volt már hasonló nívósabb bajnokságban is, hat és fél éve a Premier League-ben a ManUnited csinálta meg a Chelsea ellen, azt visszafújták, de a szögletből végül akkor is gól lett.

A Chicago szerencséjére végül nem ezen múlt a végeredmény, hiszen a hajrában Kennedy Igboananike góljával újra vezetéshez jutottak. A győzelem viszont nem sokat segített a Chicagón, 25 meccs után 26 ponttal utolsó helyen állnak a keleti csoportban, míg a New York ugyanitt a második.

Rovatok