Index Vakbarát Hírportál

Dárdainak nem jött be a mocskos 0-0

2015. augusztus 30., vasárnap 17:32

Nem állt könnyű feladat előtt Dárdai Pál és a Hertha Berlin, ugyanis a remek formában játszó Borussia Dortmundhoz kellett menniük. De hogy ez a remek forma mit is jelent? A BVB az elmúlt hat meccsén 26 gólt lőtt, Thomas Tuchel tehát rendbe rakta a támadósort.

Ehhez képest viszont kifejezetten jól állta a sarat a Hertha, amely remekül lassította a Dortmund játékát. Ennek ellenére a hazaiak már az első félidő közepén vezetéshez jutottak, ráadásul egy igazi herthás góllal: Kagava Sindzsi beadásából Mats Hummels fejelhetett zavartalanul.

A második félidőben aztán Pierre-Emerick Aubameyang duplázta meg az előnyt egy kontra végén. A hajrá elején aztán Salomon Kalou lesgóljával szépíteni tudott ugyan a Hertha, a legvégére viszont jutott még egy végletekig kijátszott Dortmund-helyzetből lőtt gól: Adrian Ramos találatával pedig 3-1 lett a végeredmény.

Dortmund-Hertha 3-1

De a Hertha járhatott volna rosszabbul is, Ramos a gólja előtt percekkel egyedül törhetett kapura, ám a partjelző tévesen visszafújta a támadást les miatt 100 százalékos ziccerben. A Dortmund három mérkőzés után hibátlanul vezeti a bajnokságot a Bayern München előtt jobb gólarányával. A Dárdai Pállal először három gólt kapó Hertha a 10. helyen áll egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel.

A Borussia Mönchengladbach gyenge szezonkezdete viszont tovább folytatódott: a csapat a Werder Brementől is kikapott 2-1-re, így három meccs után továbbra sincs pontja.

Rovatok