Index Vakbarát Hírportál

A United újra elvérzett a Swansea ellen, őrült sorrend a PL élén

2015. augusztus 30., vasárnap 19:01

Nagyon dicsérte Louis Van Gaal a Premier League edzőinek év eleji gyűlésén a Swansea-edző Garry Monkot, és mint az vasárnap kiderült, nem ok nélkül, az angol ugyanis sorban harmadszor győzte le csapatával a Van Gaal által irányított Manchester Unitedet. Van Gaal akkor azt mondta Monkról, hogy annyira nagyra tartja, hogy tavaly rá szavazott az Év Edzője-díjazáson, és kár, hogy nem kollégája nyerte el az elismerést.

A vasárnapi meccsen viszont a United kezdett jobban, még ha ezzel nem is sokra mentek, hiszen az első pár percben sorban kialakított helyzeteikből egyet sem tudtak belőni. A második félidőben viszont még jobban alakult a kezdés: Luke Shaw beadása után Juan Mata fejelt közelről a kapuba, megszerezve a vezetést.

A folytatásra viszont alaposan felszívta magát a Swansea City, és a 60. perc után alig hat perc alatt megfordították az állást. Előbb Andre Ayew fejelt hibátlanul, majd öt perc múlva Bafetimbi Gomis lépett ki jól a védők mögé, és remekül célozta meg a bal alsó sarkot Sergio Romero lába mellett.

A hajrában hiába küzdött az egyenlítésért a United, csak egy komolyabb helyzetig jutottak, amikor Wayne Rooney Ashley Williams talán túl kemény védekezése közben elesett a tizenhatoson belül, de nem kapott érte büntetőt, így maradt a végeredmény 2-1 a hazaiaknak.

Swansea-United 2-1

Győzelmével a Swansea feljött a bajnokság negyedik helyére, de előttük is furcsán néz ki a dobogó, hiszen a hibátlan mérleggel első Manchester City mögött a Crystal Palace és a Leicester City állnak a második és a harmadik helyen.

A vasárnapi játéknapon még a Southampton és a Norwich City lépett pályára, a meccset előbbi nyerte 3-0-ra.

Rovatok