Index Vakbarát Hírportál

Hogy ment a meccs, Louis?

2015. augusztus 31., hétfő 09:50

Gyenge játékkal kapott ki a Swansea-tól sorozatban harmadszor a Premier League-ben Louis van Gaal és csapata, a Manchester United. Még vezettek a 48. percben, aztán a 61. és a 66. között Andre Ayew és Gomis góljával a hazaiak fordítottak.

"Nagy leckét kaptunk, sokkal gyorsabban kell reagálnunk. Változtattak a felállásukon, amit nem láttunk előre. Frusztráltak vagyunk, még inkább csalódottak, mert 85 percen át domináltuk a meccset, a maradék ötben viszont elveszítettük. Azért kaptunk ki, mert a Swansea változtatott a stratégiáján. Két gólt rúgtak abban az öt percben" - értékelt a SkySportsnak az edző.

Swansea-United 2-1

A ManUnited két keserves 1-0-val kezdte a szezont, múlt héten 0-0-t játszott, most jött az első vereség az idényben. A BL-selejtezőn simán verték oda-vissza a Bruges-t, de az ottani elfogadható játéknak a PL-ben nyoma sincs. A csapat szenved.

Jól tükrözi a klub és Van Gaal lelkiállapotát az a kép, amit egy drukker posztolt Twiterre a mérkőzés után:

Oh my days look at van Gaal bahahahahahaha #Swans pic.twitter.com/QqDMTh85ei

— Joe (@waltersjo) August 30, 2015

Van Gaaltól megkérdezték azt is, a Sampdoriától igazolt új kapusa, az argentin Sergio Romero nem volt-e benne a gólokban, mire azt felelte, "megoldottuk a kapuskérdést". Ami igencsak nyugtalanító, ha megnézzük a gólokat, a fejest egy normális kapus kiüti, a másodiknál kimozdul a labdára, vagy ha már nem, lezárja a rövid alsót, ahova a legcikibb gólt kapni.

A "megoldás" viszont azt is jelenti, Van Gaal nem tervez másik kapust venni akkor sem, ha David De Geát hétfőn, a spanyol igazolási szezon utolsó napján eladják a Real Madridnak.

Sergio Romero egyébként a Sampban csak cserekapus volt, Van Gaal bajnok Alkmaarjában viszont ő védett, 2008-09-ben, onnan ismeri a holland.

Rovatok