Index Vakbarát Hírportál

De Geának 10 millió euró jár a Realtól, amiért nem szerződtették

2015. szeptember 2., szerda 19:08

10 millió eurót kell fizetnie a Real Madridnak a Manchester United-kapus David De Geának, amiért nem igazolták le a hétfőn véget ért transzferszezonban - írja a barcelonai Sport.es a madridi AS.com-ra hivatkozva.

Az újság úgy értesült, a futballista bebiztosította magát arra az esetre, ha meghiúsulna hónapok óta tervezett átigazolása, így most kártérítés jár neki a spanyoloktól. Azért is mehetett bele a Madrid effajta előmegállapodásba, mert a kapus Manchesterben többet kereshetett volna, ha elfogadja az angolok hosszabítási ajánlatát, mint a Realnál.

De Gea klubváltása az utolsó pillanatokban hiúsult meg, a Real állítja, a ManUnited túl későn küldte el a szükséges papírokat, míg a ManU azt közölte, ők megtettek mindent, és a spanyolok a hibásak. A lényeg, hogy a futballistát nem jegyezték be időben a spanyol futballszövetségnél, így nem játszhat a Real Madridban.

Közben Keylor Navastól, aki a Realból ment volna a Manchester Unitedbe, de így az ő átigazolása is kútba esett, elnézést kér Florentino Perez, a madridiak elnöke.

Navas állítólag máris fizetésemelést kért - jól tudja, mennyit kapott volna Manchesterben -, míg De Geának hamarosan új szerződéshosszabbítást ajánlhat a United.

Rovatok