Index Vakbarát Hírportál

Életemben nem láttam ilyen kiállítást

2015. szeptember 8., kedd 10:04

A magyar válogatott hatalmas esélyt szalasztott el a győzelemre hétfőn, Belfastban, Eb-selejtezőn, leginkább azért, mert 1-0-ás vezetésnél, a 81. percben a török Çakιr játékvezető kiállította az észaírek középpályását, Bairdöt.

A szituáció különös volt, mert a középpályás ugyanazon a magyar támadáson belül szabálytalankodott kétszer, de az elsőnél a bíró még előnyszabállyal továbbengedte a játékot, majd az ámokfutásba kezdett Baird második belépőjéért már fújt, aztán felmutatta egyszer, majd még egyszer a sárgalapot, és pirossal leküldte a pályáról.

2 faltas em 30 seg, 2 amarelos, 1 vermelho Chris Baird pic.twitter.com/q3GsPdn4X6

— futebol now (@futebol_now) September 7, 2015

Az északírek egyáltalán nem értették a pirosat, hiszen addig nem kapott sárgát Baird, de a játékvezető teátrális mozdulatokkal elmagyarázta, hogy azért is sárgát ad, amikor Baird lerántott egy magyar játékost, Németh Krisztiánt, és azért is, hogy néhány másodperccel később felrúgta Kalmárt.

Michael O'Neill kapitány a mérkőzés után azt mondta, életében nem látott olyat, hogy ilyen esetben két sárga lapot kapjon egy játékos.

„A játékvezető azt mondta, hogy az első sárga egy másik esetért járt feljebb a pályán. A második sárga teljesen jogos, de ha Chris (Baird) tudta volna, hogy azért is sárga lapot kap, nem követte volna el a második szabálytalanságot. Szokatlan helyzet, nagyon kemény döntés, és meglátjuk, lehet-e fellebbezni. Chris bocsánatot kért az öltözőben.”

Bizarrnak nevezte a döntést, ami akár a kijutásukba kerülhetett volna.

Puhl Sándor, a Sport1 szakértője helyeselte  Çakιr döntéseit, abban pedig mindenki egyetért, Bairdnek a második faultja egyből pirosat ért volna: gondolkodás nélkül, a labdára teljesen esélytelenül, térdmagasságban, erőből belerúgott a belendülő Kalmárba.

Rovatok