Index Vakbarát Hírportál

Rooney: Olyan volt, mint egy koncert

2015. szeptember 9., szerda 09:37

Kedd este Anglia 2-0-ra győzte le Svájcot a labdarúgó Eb-selejtezőben és Wayne Rooney, a Manchester United csatára a 84. percben 11-esből állította be a végeredményt. Ezzel pályafutása 50. válogatott gólját szerezte, minden idők legeredményesebb angol válogatott futballistája lett.

Az eddigi rekorder, Bobby Charlton 1958 és 1970 között, 106 válogatott meccsén 49 gólt szerzett az angol válogatottban. Hasonló Rooney hatékonysága is, hiszen neki ez volt a 107. válogatott meccse.

2003. szeptember 6-án hatodszor volt válogatott Wayne Rooney, amikor a Macedónok elleni vb-selejtezőn pályafutása első gólját szerezte, neki kilenc év kellett a félszáz gólhoz és 29 évesen jutott el eddig, míg a korábbi MU-legenda, Bobby Charlton 33 éves volt a 49. gólnál.

„Nagyon ideges voltam, amikor odaálltam a büntetőhöz, tudtam, hogy mekkora pillanata ez a karrieremnek. A többiek azt mondták utána, olyan volt az egész, mint egy koncert, annyi vaku villant a nézőtéren” – mondta Rooney a mérkőzés után. A rekordhoz maga Charlton is gratulált, az öltőzben pedig a szövetségi kapitány, Roy Hodgson egy 50-es mezszámmal ellátott mezzel köszöntötte a csatárt.

Érdekes infografikát közölt a Guardian című lap, amelyben jól látszik, hogy szinte minden szögből betalált, míg Charlton általában jobb, vagy bal oldalról volt eredményes.

Wayne Rooney a rekorder

Rooney és Charlton mögött amúgy Gary Lineker 48 góllal a harmadik, Jimmy Graves 44 gólig jutott, míg Michael Owen 40 találattal az ötödik a rangsorban.

Rovatok