Index Vakbarát Hírportál

Elfogyott a Barca jobb oldala

2015. szeptember 11., péntek 09:35

"Balhátvédet drótból hajtogatok neked" - aki futballozott bármilyen szinten Magyarországon, biztos találkozott ezzel a mondással, és bár amatőr szinten ez így is van, a profiknál a balbunkó kulcsposzt manapság, hasonlóan a jobb-bekhez - emiatt szenved most Barcelona.

Szombaton ugyanis az Atletico Madridhoz utaznak Messiék a szezon egyik legnehezebb bajnokijára, ám mindhárom jobbhátvédjük sérült. A fix kezdő Dani Alves Bilbaóban dőlt ki két hete ágyékhúzódással, úgy egy hónapot kell kihagynia. Cseréje, Douglas már eleve sérült volt, izomproblémái vannak.

A középpályásból jobbhátvédbe kitolt Sergi Roberto, aki beállt Alves helyére Bilbaóban, majd a Malaga ellen is kifogástalanul helyettesítette, a válogatottszünetben sérült le. Keddig nem is edzett, egy hét után szerdán már legalább mozgott, de még mindig a többiektől külön. Nagy kérdés, össze tudják-e rakni szombatra. Pénteken tesztelik valamikor az állapotát, ettől függ, hogy ott lehet-e Madridban.

A Barcánál most azon tanakodnak, ki mehetne ki jobbhátvédbe, Luis Enrique edző állítólag azt tervezi, hogy Marc Bartrát, egy középhátvédet tol ki, vagy a bal szélről átviszi Adrianót. Utóbbi talán valószínűbb.

További rossz hír a trénernek, hogy kedden kiderült, vádlisérülés miatt legalább négy meccsre elveszítette jobbik kapusát, Claudio Bravót, aki az előző bő egy évben egy kivételével az összes bajnokin védett. Így Marc-Andre Ter Stegen szombaton bemutatkozhat a bajnokságban, bár már az előző szezont is a klubnál töltötte, eddig csak BL-mérkőzéseken állt a kapuban.

Nem játszhat valószínűleg még Gerard Piqué sem, akit négy meccsre tiltottak el a spanyol szuperkupadöntő után, amiért anyázta a partjelzőt: a Barca fellebbezett a büntetés ellen, válasz pénteken várható, ám igen csekély az esély, hogy mérsékelnék az eltiltását. A várható hátvédsor így Alba-Mascherano-Vermaelen-Bartra/Adriano lesz.

Az Atletico-Barca szombat este fél kilenckor kezdődik.

Rovatok