Index Vakbarát Hírportál

Megverjük a Poolt, de nem leszünk bajnokok

2015. szeptember 11., péntek 14:37

"Bocsánat, az a vereség az én hibám volt. nyugodjanak meg, szombaton nyerünk" - harangozta be a Manchester United-Liverpool-rangadót Louis van Gaal United-menedzser.

A távolabbi jövőre viszont nincsenek ilyen szép kilátásai, a BBC kérdésére, hogy bajnok lesz-e a csapata idén, így felelt: "Nem, talán a második, vagy a harmadik hely a realitás, a következő szezonra várom magunkat".

Van Gaal egy éve vette át a ManUnitedet a szezon közben kirúgott David Moyes után, három évre írt alé az angolokhoz. Projektje első évében negyedikek lettek, visszajutottak a Bajnokok Ligájába, és bár a játékuk most is pocséknak tűnik, az eredményeket nézve van fejlődés.

A holland tréner két szezon alatt 330 millió fontot költött el játékosokra, ami elméletileg biztos sikert kellene, hogy jelentsen, ám állítja, ez még mindig nem elég a Premier League-címhez.

A szurkolók ennek ellenére türelmesek vele, amit ő értékel is.

"Barcelonában, ha a csapat kikap, lobognak a fehér zsebkendők, Münchenben kifütyülnek, az Ajaxnál meg az előző edzőt követelik vissza. A Manchester United rajongói az edzőjük mögé állnak, bíztatják a csapatukat. Ezért a ManUnited-drukkerek a legjobbak a világon."

A ManUnited legutóbb 2013-ban volt bajnok még a legendás Sir Alex Fergusonnal, aki akkor vonult nyugdíjba.

Rovatok