Index Vakbarát Hírportál

Bombagól hozta Dárdai újabb győzelmét

2015. szeptember 12., szombat 17:57

A német labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában másodszor nyert a Hertha, ezzel pedig az ötödik helyre lépett fel a tabellán.

A Stuttgart volt Dárdai Pál csapatának ellenfele, amelyik ritka gyenge rajtot vett, hiszen még nem volt pontja a berlini meccs előtt.

A hétvégén sem szakadt meg a rossz sorozata, mert még az első félidőben kialakult a 2-1-es végeredmény.

Dárdainak a hét közben több gondja is akadt, mert az egyik alapembere, a szlovák jobbhátvéd, Pekarík sérülten érkezett vissza a hétközi válogatott meccs után.

Helyére a magyar edző azt a Weisert állította be, aki a Bayerntől érkezett, és egyébként inkább támadó, most azonban nagyszerűen megoldotta a védekezési feladatát is.

Mi több, az első gólt ő készítette elő a 14. percben. Egy bedobás után Haragucsit játszotta meg, aki az ötös sarkához közel a jobb lábáról a balra vette vissza a labdát, egy védőt el is küldött ezzel a csellel, majd a kapus lábai között a kapuba lőtt.

A Stuttgart egy szabadrúgás utáni fejessel 20 perc múlva egyenlített, de még az első félidőben, a 48. percben ismét megszerezte a vezetést a Hertha.

Egy szabadrúgás után a sorfalról felpattanó labdát középre fejelték ki a védők, a szemből érkező Lustenberger pedig 20 méterről állítgatás nélkül, kapásból nagy gólt lőtt.

A berliniek második hazai meccsükön már otthon tartották a három pontot, ezzel hetet gyűjtöttek a szezonban, amivel az ötödik pozíciót foglalják el.

Az élen a helyzet változatlan maradt, a Dortmund ezúttal Hannoverben lőtte meg szokásosnak mondható 4 gólját. Az eddigi négy fordulóból most értek el harmadszor négy találatot, egyszer pedig hármat.

A Bayern a 77. percig hazai pályán hátrányban volt az Augsburggal szemben, aztán jött Lewandowski, majd egy szerencsés tizenegyes után Müller megfordította a meccset, ezzel a bajorok is a maximális 12 pontot könyvelhették el, de gyengébb a gólkülönbségük, ezért másodikok a Borussia mögött.

A BL-ben érdekelt Leverkusen kikapott az újonc Darmstadttól, ezzel tizedik, míg a szintén BL-es Mönchengladbach pont nélkül az utolsó.

Rovatok