Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo visszatért: öt gól, mesterhármas 20 perc alatt

2015. szeptember 12., szombat 17:02

Cristiano Ronaldo egy félidő alatt mesterhármast rúgott az Espanyolnak idegenben, a portugál rég volt ilyen eredményes. Sőt. Öt gólt életében eddig egyszer lőtt, most másodszor.

Nem kezdett jól a Real Madrid a bajnokságban. Az újonc Sporting Gijon otthonában csak egy 0-0-ra volt képes. Aztán a második fordulóban már gázolt a csapat, egy sima ötöst rúgott a Betisnek. A szurkolóknak így is maradt hiányérzetük, a csapat sztárja, Ronaldo a második bajnokiját fejezte be gól nélkül.

Szombat délután megszakadt a portugál rossz sorozata, egy laza emeléssel, egy tizenegyessel és egy Bale-beadásból szerzett góllal nemcsak 20 perc alatt szerzett mesterhármast, hanem egy számos rekordot megdöntött, vagy éppen beért.

Vegyük sorra.

Először is utolérte Lionel Messit, az argentinnal együtt most már neki is 32 mesterhármasa van a spanyol ligában. 203. bajnoki meccsén ez volt a 228. bajnoki gólja, ezzel pedig Raúlt, a Real korábbi legendáját érte utol. És ekkor még csak 45 perc telt el a meccsből. 

Itt vannak Ronaldo gólja, az első:

A második:

A harmadik:

Aztán Ronaldo nem állt le. A második félidő 61. percében a negyedik gólját is meglőtte, ezzel Raúl rekordját végleg megdöntötte. A 81. percben pedig jött a hatodik Real-gól és az ötödik Cristiano Ronaldo-találat. A portugál pályafutása során eddig egyszer lött öt gólt bajnoki meccsen, 2015. április 5-én, a Granada elleni 9-1-en. Most 6-0 lett, az Espanyol bánta. Mondjuk a barcelonai védők sokat nem tettek, hogy ezt megakadályozzák.

Rovatok