Index Vakbarát Hírportál

Dárdai többet ad, mint amit vártak tőle, nagyon elégedettek

2015. szeptember 15., kedd 10:35

Az első négy forduló után hét ponttal áll a Hertha BSC a Bundesligában, ami kettővel több, mint amire számítottak, és ami a hetedik helyet jelenti.

„Nagyon elégedettek vagyunk” - nyomatékosította Michael Preetz menedzser. Hozzátette a berlini BZ-nek, hogy még most is csak építkezési szakaszban vannak, amikor a játékosok megismerik Dárdai rendszerét, és ehhez a győzelmek feltétlen segítséget adnak.

Dárdai négyes blokkokra bontotta a szezont, amelyeken rendre öt pontokat szeretne elérni. Könnyű tehát kiszámolni, hogy a téli szezonfordulóra 20 ponttal kalkulál, május végére pedig az eredetileg megjelölt 40 pont lenne elérhető. (És még van két plusz forduló is.)

„Lesznek olyan szakaszok, amik nehezek lesznek, bár így is két EL-ben szereplő ellenfélnél jártunk idegenben. A hétvégén pedig a Wolfsburggal játszunk, de nem szabad előre feladnunk. És vannak persze a kötelező győzelmek, ilyen volt a Stuttgart elleni is a múlt szombaton. Lelkileg az nagy erőt adhat a játékosoknak. Felszabadultabban játszhatnak. Szóval jöhetnek az újabb célok, állunk elébe” - mondja már Dárdai.

A magyar edző kitért arra is, hogy Ibisevic érkezésével megvan a lehetőségük, hogy két csatárral támadhassanak. Már a Stuttgart ellen is megpróbálták egy rövid időre.

Dárdai könnyen megmutathatja majd, támadójátékot is képes összerakni, csak eddig a védekezés volt a legfontosabb.

A Stuttgart elleni hazai meccset 46 ezren nézték végig a berlini stadionban, ha jól szerepelnek, akár már októberben 50 ezer fölé kúszhat az átlagnézőszám, ami a bevételi oldalnak is jót tenne.

A szakvezető azt is kiemelte, hogy javulnia kell még sok mindenben a csapatának, az egyik ilyen, hogy a vezetés megszerzése után nem szabad visszaesniük. „Ez egy olyan örökség, amit át kell adni a múltnak."

Rovatok