Index Vakbarát Hírportál

Az öltözőben sírt Shaw a horrorsérülése után

2015. szeptember 16., szerda 07:42

A Manchester United-védő Luke Shaw sérülése volt a Bajnokok Ligája keddi játéknapjának legdurvább jelenete, az angol futballistába a PSV-ben futballozó Hector Moreno szállt bele, és mint később kiderült: kettős lábtörést okozott. 

Botrányos volt, hogy a bíró lap nélkül hagyta a megmozdulást, ráadásul Moreno később gólt is szerzett, úgyhogy nagy szerepe volt abban, hogy a hollandok 2-1-re nyertek. A mérkőzés után a MU-edző Louis van Gaal beszélt a történtekről:

Szörnyű volt. Oxigénmaszkot kellett adni rá, és az öltözőben sírt. A csoportkörben már biztosan nem fog játszani, remélem, a szezonban még pályára léphet.

- mondta az edző. A brutális sérülésről itt nézheti meg a felvételt. 

A húszéves Shaw a MU összes meccsén pályára lépett eddig a szezonban, az angol válogatottban is számítottak rá, viszont most már az is kérdéses, hogy az Európa-bajnokságon játszhat-e. A BBC szerint Aaron Ramsey szenvedett hasonló sérülést 2010-ben, ő kilenc hónapot hagyott ki. 

Nem sokkal a mérkőzés után Shaw twitterén köszönte meg a támogatást. Azt írta, hogy nincs rá szó, mennyire le van törve, és még erősebben szeretne visszatérni. 

Nemcsak az angol csapat meccsén voltak botrányos bírói ítéletek, összefoglalónkban elolvashatja, hogy más pályákon sem volt rendben a játékvezetés. 

Rovatok