Index Vakbarát Hírportál

Ideje lenne nagy csapat ellen megmutatni

2015. szeptember 18., péntek 09:41

Hét ponttal a várakozások felett teljesít Dárdai Pál és a Hertha a német bajnokágban négy forduló után.

Az ötödik bajnokira Wolfsburgba utaznak, és a magyar edző azt nyilatkozta a Kickernek, hogy felkészülten várják a meccset, a csütörtöki edzés nagyon jól nézett ki. És ha újabb sérült is van a keretben (Beerens), Dárdainak meg sem fordult a fejében, hogy panaszkodjon, így kell megoldani a feladatokat.

Itt lenne már az ideje, h o gy egy igazi nagy csapattal szemben is megmutassuk az erőnket. Eddig naivak voltunk az utolsó percekben, az élcsapatoktól ezért kaptunk ki. A mentalitásunk része, mennyire figyelünk a hajrában a pontrúgásoknál. Ha nem tudunk javítani a hibáinkon, zónavédekezésre kell váltanunk” - jegyezte meg Dárdai.

A Stuttgart elleni legutóbbi fordulóban egy beívelés után fejelt a kapuba Sunjic. A lap megemlíti, hogy alacsonyak a berlini védők, védekező felfogású játékosok, nincs 180 centi felett egyikük sem. (Az amerikai Brooks igen, de ő sérült, nem játszhat Wolfsburgban sem.)

Preetz sportigazgató úgy reflektált erre, hogy okossággal lehet pótolni a hiányzó magasságot. Nem feltétlenül a labdát kell követni, hanem a mozgásban lévő embereket.

Egy éve a Wolfsburg 2-1-re verte hazai pályán a Herthát, a meccs után a berlini edző azt mondta, hogy a legszebb focit ők játsszák, nem a Bayern.

Rovatok