Index Vakbarát Hírportál

Nagyon sokba fog még kerülni ez a srác

2015. szeptember 20., vasárnap 18:02

Pocsékul kezdett a ManUnited Southamptonban a vasárnap kora esti bajnokin, a védők - főleg Blind - összevissza rohangáltak, Graziano Pellé korán, a 13. percben meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak.

A United játékában semmi nem utalt az egyenlítésre, mégis összejött a gól. Mata lesen lépett ki balösszekötőben, aztán a becsúszó védő passzolt Martialhoz, aki nagy csellel elküldte a védőjét, és a kapuba gurított.

Szünetben a meccs 1-1-re állt, de alig kezdődött el a második félidő, Martial rúgott még egyet. Ezúttal is ellenféltől kapta a labdát, de most Josida óriásit hibázott, amikor röviden adott haza, Martial lecsapott a labdára, és henrysan begurította. Két meccs, három gól, eddig.

A 19 évest 50 millió euróért vette meg a Monacótól a MU, viszont 30 millióval többe is kerülhet: ha a következő négy szezonban lesz 25 gólos szezonja, eléri a 25 válogatottságot, illetve megkapja az Aranylabdát, 10-10-10 millió eurót kell még utalni érte. Egyszeres válogatott, a szezonban három gólja van, de eddigi formáját látva ezeket könnyen teljesítheti 2019-ig. Vagyis simán lehet, hogy 70 millió lesz az az 50.

Mata lőtte a United harmadik gólját, de előtte az a Memphis Depay-csel volt a nem semmi.

A hajrában Pellé fejelt még egyet, aztán De Gea hozta a három pontot a ManUnitednek a szokásos bravúrjaival.

A United ezzel 13 pontos a bajnokságban, második, és csak két ponttal van a vezető ManCity mögött. Van Gaal azt mondta, ebben a szezonban még nem lesznek bajnokok, de ne vegyünk erre mérget. Bár a védekezés botrány, előre a Rooney-Depay-Mata-Martial négyes zseniális dolgokra képes.

 Premier League, 6. forduló:
FC Liverpool-Norwich City 1-1 (0-0)
Southampton-Manchester United 2-3 (1-1)
Tottenham Hotspur-Crystal Palace 1-0 (0-0)

Rovatok