Index Vakbarát Hírportál

Megfejthetetlen védések: De Geától mindenki padlózott

2015. szeptember 21., hétfő 09:14

A Manchester United 3-2-re verte a Southamptont, ami Martial két gólja mellett a nagyszerűen védő David De Geának is köszönhető. A MU most igazán örülhetett, hogy nem tudtak időben megállapodni a kapus eladásáról a Real Madridnak.

De Geának hat védése volt, ráadásul a legfontosabb pillanatokban, 2-1-nél is veszélyeztetett a Southampton, Jose Fonte fejesét hihetetlen bravúrral hárította, a BBC szakkomentátora az utóbbi évek legnagyobb és megfejthetetlen védésének nevezte. Az utolsó percekben is komoly nyomás alá helyezték a kaput, de De Gea ekkor is mindent fogott, így megmentette a három pontot a MU-nak, ami ezzel második a bajnokságban.

SAVE MAP: David De Gea made 6 saves against Southampton today. He's on another level. #MUFC pic.twitter.com/y1DcNC63GA

— Squawka Football (@Squawka) 2015. szeptember 20.

A kapusról Van Gaal is áradozott. „Ő az a kapus, aki hozza magát. Sergio Romero is mentett már meg meccseket, és most David de Gea tette ezt olyan kiemelkedő védéssel, mint Fonte fejesénél. Fantasztikus volt, ezért örülünk, hogy nálunk maradt. Nem véletlenül voltunk nehéz helyzetben az átigazolási időszakban a Real Madriddal."

Fonte is elismerően szólt ellenfeléről, sokkolta, hogy megfogta fejesét. „Óriási védés volt David De Geától, azt hittem bent volt már. Megmutatta, miért őt tartják a világ egyik legjobb kapusának."

Rovatok