Index Vakbarát Hírportál

De Gea is bólintana erre a duplavédésre

2015. szeptember 21., hétfő 17:40

A hajrá következik az észak-amerikai profi futballbajnokság (MLS) alapszakaszában. A hétvégén egy csapat már bejutott a rájátszásba, a New York Red Bulls idegenben győzte le a Portlandet 2-0-ra. A meccs utolsó perceiben az MLS-szezon legnagyobb védését lehetett látni.

A 86. percben a nígériai Fanendo Adi lőtt rá 25 méterről egy szabadrúgást, ami megpattant a sorfalon. Az egyszeres válogatott amerikai Luis Roblestől már az is elképesztő bravúr volt, hogy vissza tudott nyúlni, aztán szinte a gólvonalról, nagy vetődéssel kiütötte a berobbanó Nat Brochers elől kapufára a labdát.

Igaz négy perc volt már csak hátra, de ha azt vesszük figyelembe, hogy a New York az első félidő legvégén három perc alatt döntötte el a meccset, nyugodtan kijelenthető, a sikert befolyásoló bravúr volt ez. A Red Bullsban pályára léptek a Wright-Phillips-testvérek, de ezúttal se gól, se gólpassz nem jött össze Ian Wright fogadott fiainak.

Keleten tehát a Red Bulls már biztos playoffos, nem áll ettől messze a Columbus, a New England és a DC United sem. Nyugaton Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City jelenleg ötödik csoportjában, de csak négy pont a hátránya az első Vancouverrel szemben. Itt drámai hajrá várható, az első és a nyolcadik között tíz pont csak a különbség.

Rovatok