Index Vakbarát Hírportál

Lewandowski már hihetetlen kategória: tíz perc alatt öt gól

2015. szeptember 22., kedd 21:29

Robert Lewandowski egészen elképesztő teljesítményt nyújtott a Bayern München-Wolfsburg bajnokin. A Bayern lengyel csatára tíz perc alatt öt gólt szerzett, alighanem a világ legjobb cseréje lett ezzel.

A Bayern a Bundesliga első öt mérkőzését megnyerte, és ezzel rosszabb gólkülönbséggel a második helyen állt a Dortmund mögött. A Wolfsburg sem kapott ki még az idén, de két döntelenje volt.

Az első félidőben úgy tűnt, hogy elkaphatja a Bayern a harmadik helyen álló csapat, a 26. percben Caliguri szerzett vezetést, kiszorított helyzetből a rövid sarokba bombázott.

A második félidőben azonban felgyorsított a Bayern, leginkább Lewandowskinak köszöhnetően, aki a félidőben állt be Thiago Alcantarea helyére. Az 51. percben lőtte első gólját, majd szinte egy perc sem telt el a következőig, az 52.-ben is betalált, majd az 55.-ben, az 57.-ben és a 60.-ban is, teljesen padlóra küldve az ellenfelet.

Nem is akármilyen gólokat lőtt a lengyel, a harmadikkal megszenvedett, közelről először a kapufát találta el, majd a kapust, csak harmadszorra sikerült betalálnia. Az ötödik gólja bravúros lett, a tizenhatosnál félfordulatos kapáslövéssel sokkolt.

Lewandowski mesterötöse a Wolfsburgnak

Lewandowski a Bundesliga történetének 14. játékosa, aki egy meccsen legalább öt gólt szerzett. Legutóbb erre Michael Tönnies volt képes, az is elég régen volt már. 1991. augusztus 27-én rúgott a duisburgi játékos ennyit a Karlsruher SC-nek. A lengyel csatáron kívül csak egy külföldi volt, akinek összejött a mesterötös. Az izlandi Atli Edvaldsson 1983-ban hajtotta végre ezt a bravúrt, amikor a Düsseldorf 5-1-re verte a Frankfurtot.

Rovatok