Index Vakbarát Hírportál

Nagy húzás: Arda Turant már októberben játszatná a Barcelona

2015. szeptember 22., kedd 10:40

A Roma elleni Bajnokok Ligája meccsen súlyosan megsérült Rafinha helyett egy újabb játékost szeretne a keretébe a Barcelona.

A legutóbbi elnökválasztáson induló, de ott nem nyerő Toni Freixa világosította fel a klub jelenlegi vezetőit a lehetőségről, akik a spanyol szövetséghez fordultak.

Freixa úgy érvelt, hogy a két átigazolási időszakból való eltiltás lejárt, azon már túlvannak. Súlyos sérülés esetén pedig be lehet nevezni olyan játékost, aki öt hónapja nincs regisztrálva más klubnál.

Mivel Rafinha keresztszalagszakadás miatt kiesett, a legkorábban tavasszal léphet pályára, erről könnyű lesz orvosi szakvéleményt szerezni.

A már augusztus óta a Barcánál edző, 34 millió euróért megvásárolt török középpályás, Arda Turan május 17-én játszott utoljára spanyol bajnokit az Atletico Madrid színeiben.

Vagyis ha sikerül a Barca terve, az október 24-i Eibar elleni bajnokin akár már játszhatna is. A november 22-i Clasicón pedig minden variációs lehetőség előnyt jelent.

A spanyol szövetség egyelőre még nem foglalt állást az ügyben.

A Bajnokok Ligája kereteit még augusztus végén le kellett adni, abból a sorozatból mindenképp kiesik a játékos, csak tavasszal, az egyenes kieséses szakaszban bevethető.

Rovatok