Index Vakbarát Hírportál

A Real hajtott, görcsölt, de nem lőtt gólt

2015. szeptember 26., szombat 20:56

A Real Madridnak jó esélye volt arra, hogy átvegye a vezetést a spanyol bajnokságban, de nem bírt a Málagával, a 0-0-s döntetlennel a Barcelona mögött maradtak egy ponttal.

A Real küszködött, hajtott, egymás után dolgozta ki a helyzeteket, de képtelen volt betalálni. Jó részt a nagyszerű napot kifogó Kameni kapusnak is köszönhetően. A Málaga kapujára 31 lövés tartott, egyikből sem lett érvényes találat. (A nyolcadik percben Ronaldo szerzett egy meg nem adott lesgólt.)

Ronaldóék a 76. percben jártak legközelebb a gólhoz, akkor éppen Kameni tehetetlen volt, de a gólvonalról kivágta az egyik védő a labdát.

A Madridnak a 77. perctől kezdve papíron még könnyebb lett a helyzete, mert a Málagából kiállították a Marcelo lekönyökölő Amrabatot. Az emberelőny sem segített, hiába dolgozott ki újabb helyzeteket a Real, a Málaga kihúzta a 94. percig, a meccs lefújásáig.

Az 500. góljára készülő Ronaldo érezhetően elégedetlen és frusztrált volt, az utolsó percben kézzel húzott le egy labdát az ellenfél kapuja előtt. Ezért sárga lapot is kapott. Előtte azonban még a kapufát is megrugdosta.

A Villarreal vezeti a bajnokságot

Az Atlético Madridnak a Real döntetlenje után jó esélye volt átvenni a vezetést a bajnokságban, de még nagyobb hátrányba került, mert a Villarreal Leo Baptistao góljával 1-0-ra legyőzte Diego Simeone csapatát. A Villarreal győzelmével 16 pontos, és hat forduló után az első a ligában. A Barcelonát egy, a Realt két ponttal előzi meg, a negyedik a Celta Vigo, és csak ötödik az Atlético.

Primera División, 6. forduló:
Sevilla-Rayo Vallecano 3-2 (2-0)
Villarreal-Atlético Madrid 1-0 (1-0)
Real Madrid-Málaga 0-0
FC Barcelona-Las Palmas 2-1 (1-0)
Valencia-Granada 1-0 (1-0)
Eibar-Celta Vigo 1-1

Rovatok