Index Vakbarát Hírportál

Ter Stegent hamarosan elfelejtheti Luis Enrique

2015. szeptember 30., szerda 13:20

A Barcelona-csatár Luis Suárez és a kapus ter Stegen eléggé összekapott, miután a Bayer Leverkusen megszerezte ellenük a vezetést a kedd esti Bajnokok Ligája-meccsen, ez is jelezte, hogy mekkora a feszültség a kapusposzt körül a múlt szezonban triplázó klubnál. 

Már a kedd esti meccs előtt már Luis Enriquének kellett megvédenie kapusát, aki Claudio Bravo sérülése után ugrott be a kezdőbe a bajnokságban is. 

Az ő pozíciója mindig külön elbírálásban részesül. Az eddigi góljainkat nem ter Stegen vagy Claudio Bravo kapta, hanem az egész csapat. Tisztában vagyok, hogy Bravo felépülése jól halad, de még nem tudom, mikor térhet vissza

- mondta a Barcelona-edző. A kedd esti meccsen Bravo még nem ülhetett ott a kispadon, Masip volt a cserekapus.

A német a Barcelona nyolc tétmeccsén volt kezdő, tizenhét gólt lőttek neki, nyilván az volt igazán hajmeresztő, amit a Roma elleni Bajnokok Ligája-meccsen kapott a félpályáról. De volt egy másik félpályáról bekapott gólja az Athletic Bilbao elleni Szuperkupa-meccsen is, akkor a tizenhatos előtt fejjel tisztázott, de kifejelt labdát egyből kapura küldték, nem volt esélye visszaérni.

Athletic Bilbao vs FC Barcelona 1 - 0 Spain Supercup 2015

Aztán kedd este jött az újabb hiba, a Leverkusen ellen, ahol elő lehetne venni Suárezt és Mathieu-t is, de a legtöbben úgyis a kapust fogják hibáztatni.

Luis Enrique azt is mondta, a Celta Vigótól kapott négyes után, az egész védelem hibás volt, egymás után hozták a rossz döntéseket. Ter Stegen ott is kapott egy alázós gólt, amikor Iago Aspast ziccerben átemelte. Aztán ott volt még a Levante ellen 4-1-es győzelem, amikor ez egyetlen Levante-gól abból jött, hogy rosszul mozdult ki.

Nem lehet mindent ter Stegen nyakába varrni, de ettől még túlságosan gyakran hibázik, legalábbis nincs arányban a nagy védéseivel. A helyezkedését is lehet kritizálni, mert a szintén német Manuel Neuer is gyakran kirohangál a kapujából, de nem szokott ilyen gólokat kapni. 

Mindenesetre sokáig már nem kell aggódnia Luis Enriquének, mert ha Claudio Bravo felépülése jól halad, akkor visszatérhet a kapuba, és talán azt is fontolóra veszi majd az edző, hogy a Bajnokok Ligáját is a chileinek adja. 

Rovatok