Index Vakbarát Hírportál

Németh Krisztián amerikai kupagyőztes lett

2015. október 1., csütörtök 08:48

Az első trófeája már megvan Németh Krisztiánnak, az Egyesült Államokban szereplő Sporting Kansas City magyar csatárának. Csapata csütörtök hajnalban 120 perces csata után büntetőkkel győzte le a Philadelphia Uniont a US Open Cup döntőjében. Bár Németh kihagyta a 11-est, csapat így is nyerni tudott.

A Kansas City amúgy megvédte a címét, és harmadszor nyerte el a kupát, ezzel az örökrangsorban a Washington DC Uniteddel holtversenyben a második helyen áll.

A meccsen Németh pazar góllal, a 65. percben egyenlítette ki az első félidő 23. percében szerzett philadelphiai gólt. A 11-eseket 7-6-ra nyerte a Kansas.

Németh Krisztián gólja

Németh négy meccsen lépett pályára, és minden meccsén szerzett gólt. Összesen ötig jutott, ezzel csapattársával, Dom Dwyerrel holtversenyben a sorozat legjobb gólszerzője is lett.

Az MLS, amerikai bajnokság alapszakasza még tart, a Kansas City jelenleg a nyugati konferencia ötödik helyén áll, jók az esélyei a továbbjutásra. A 26 éves, magyar válogatott csatár eddig 24 bajnoki meccsen lépett pályára és 9 gólt lőtt.

Rovatok