Index Vakbarát Hírportál

Röhejes nevek az első Aranylabda-listán

2015. október 2., péntek 10:53

A barcelonai székhelyű Mundodeportivo.com, illetve a napilap, ami Spanyolország egyik leghíresebb újsága, lehozott egy 59 névből álló listát, amin szerinte az idei Aranylabda-jelöltek vannak. Állítják, hogy tegnap küldte ezt szét a FIFA a tagszövetségeknek, mától lehet ugyanis szavazniuk a jogosultaknak a jelöltekre. Ez amolyan alap, amiből majd még jócskán húzni fognak decemberig, akkor közlik a legjobb 23 nevet.

Kell is szűkíteni, ugyanis meglehetősen meglepő neveket is találunk a hét Barca- és hét Real-futballista mellett. Ilyen váratlan vendég például a mancitys Bony, de ő még csak hagyján, hiszen az ausztrál, Swindon Townban szereplő Massimo Luongo is ott van, vagy Shindzsi Okazaki, Carlos Sanchez, Andrés Guardado, Christian Atsu, a koreai tottenhames Szon.

Nincs ott viszont Gianluigi Buffon, aki a Juventusszal olasz bajnok és kupagyőztes lett, illetve BL-döntőt játszott.

A díjat január elején, a szokásos gála keretében adják majd át, a favorit Messi, aki a Barcával mindent megnyert idén. Legnagyobb kihívója természetesen Cristiano Ronaldo, aki ugyan nem nyert semmit a Reallal, de elképesztő tempóban szórta a gólokat az előző szezonban, spanyol gólkirály is lett, és az új idényben is van már 10 találata.

Az elismerést a világ szövetségi kapitányainak, válogatott csapatkapitányainak és a kiválasztott újságírók összesített szavazatai alapján osztják ki.

Rovatok