Index Vakbarát Hírportál

Liverpool: jön az új edző, Rodgers 10 millió fonttal lép

2015. október 5., hétfő 14:36

Három teljes szezon és egy kicsi után menesztették Brendan Rodgerst a Liverpooltól, ami úgy egy éve a levegőben lógott, ám most mégis kissé váratlanul történt. A Pool ugyanis szeptember 12., azaz négy hete veretlen, igaz, abból a hat meccsből csak egyet nyert meg. Döntetlen, ráadásul a városi rivális, Everton elleni, idegenbeli döntetlen után mégis ritkán távolítanak el edzőt.

Az angol sajtó állítja, Rodgersnek José Mourinho miatt kellett mennie: a portugál Chelsea-je szombaton ötödször kapott ki a szezonban, negyedszer a Premier League-ben, otthon, a Southamptontól, és a Poolnál attól féltek, ha Mourinhónak is lépnie kell, a londoniak pont azt a trénert akarják majd, akit ők kiszemeltek. És akivel múlt héten már fel is vehették a kapcsolatot: Jürgen Kloppot.

Rodgerst így sebtiben küldték el, még akkor is, ha legalább hét, de a Telegraph szerint 10 millió fontos bánatpénzt kell kifizetniük neki.

Az egyesület azt közölte, már tárgyalnak a következő menedzserükkel, és ha minden jól megy, egy héten belül be is jelentik. Azt, hogy Kloppról van-e szó, nem árulták el, de az angol fogadóirodák már nem fogadnak el tétet arra, hogy ő lesz a következő Liverpool-edző.

A 48 éves német júniusban hét év után köszönt el a Borussia Dortmundtól, úgy gondolta, pihen egy évet, csak az élet máshogy alakul, az új kihívás korábban érkezik. Az újságok szerint egy feltételt állított: a Pool játékosigazolási bizottságát azonnal szüntessék meg, ő akarja eldönteni egy személyben, kit vegyen meg, és kit adjon el az egyesület. Teljesen normális kívánság, a legnagyobb és legsikeresebb edzők mind szabad kezet kapnak az ilyesmiben, és várhatóan Klopp akaratát is teljesítik.

Eddig egy öttagú társaság szemelte, választotta ki, tárgyalta le, és hajtotta végre az igazolásokat, a módszernek rengeteg használhatatlan, vagy nem Pool-szintű játékos lett az eredménye: Lazar Markovic, Dejan Lovren, Divock Origi, Javier Manquillo, Iago Aspas, vagy a legutóbbi, nyári szerzemények közül Roberto Firmino.

A Poolnál a B választás állítólag Carlo Ancelotti lenne, akit nyáron a Real Madrid küldött el. Ő is azt mondta, kihagy egy évet, ám ő komolyabban is gondolja, a Milant már vissza is utasította még júliusban. Neki így maradhat a Chelsea - ha Mourinhóval is arra kerül a sor -, esetleg a Mihajloviccsal bukdácsoló Milan.

Rovatok