Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Édesapám újra nézi a meccseinket

2015. október 7., szerda 13:33

Bár a klubcsapatok pihennek a válogatottak selejtezői miatt, a Herthánál nem állt meg az élet, amit az is bizonyít, hogy Dárdai Pállal a Bild és a Berliner Zeitung is interjút közölt (a Bildé két részből áll, csütörtökön folytatják), melyekből kiderült, hogy idősebb Dárdai Pál újra nézi a Hertha mérkőzéseit, miután a tavalyi gyenge teljesítmény után felhagyott a meccsek követésével.

„Amikor az előszezonban jól játszottunk, de nem jöttek a gólok, felhívtam, hogy tanácsot kérjek tőle, ő pedig azt mondta, folytassuk a munkát, legyek türelmes, idővel a gólok is megérkeznek” – mondta, és így is lett, de épp emiatt nem vehetnek vissza, hiszen most jöttek formába. A hétvégén például 3-0-ra verték a Hamburgot, ami után Dárdai azt mondta, hogy többé nem dicséri csapatát, ám a Bildnek annyit pontosított, hogy akkor nem tesz így, ha jó védekezésre építve játszanak jól.

Ha a Schalkét megvernék idegenben, akkor biztosan megdicsérné a keretet, mert emlékezete szerint erre nem volt példa azóta, hogy a Herthánál van, bár 2004-ben sikerült 3-1-re verniük őket a bajnokságban, vagyis nem annyira rossz a helyzet.

Dárdai beszélt két csatáráról is, az egyaránt 30 fölött járó Salomon Kalouról és Vedad Ibiševićről is, akik remek formába lendültek: nagyon jól kiegészítik egymást az edző szerint, Kalou nagyon intelligens játékos, Ibiševićben pedig csak bízni kellett, mert tudta, hogy nem felejtett el gólokat lőni.

A Berliner Zeitungnak Dárdai megemlítette azt is, hogy együtt edzett csapatával, hogy ő is jobb formába kerüljön, a mögöttük álló siker kapcsán pedig három fő tényezőt nevezett meg:

A jelenleg a Bundesliga 4. helyén álló Hertha október 17-én az egy hellyel előttük álló Schalkéhoz utazik a bajnokságban.

Rovatok