Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Kinevettek, amikor azt mondtam, támadófocit játszunk

2015. október 8., csütörtök 09:20

A Bild kétrészes interjút közölt Dárdai Pállal, ha már a Hertha meglepően jól szerepel a Bundesligában. Nyolc mérkőzés után 14 ponttal áll a berlini csapat. A német lap Dárdai sikerességét kutatta.

A Hertha-edző elmondta, az ő várakozásait is felülmúlta a csapat, nincs nagy titok, a játékrendszeréhez kellett megfelelő futballistákat találnia és képeznie. Ez most összhangba került, és ha nem is gyorsak játékosai, de kitartóak és végig bírják erővel a meccseket.

„Félig játékos vagyok, félig edző. Ez sosem fog változni. Szeretnék támadó focit játszani, játékosként is ez tetszett. Tavaly ez nem működött. Amikor februárban érkeztem, a játékosok kinevettek volna, ha azt mondom, mostantól támadófocit játszunk."

Azt mondta, szeretné elérni, hogy ne csak véletlen gólokat szerezzenek. „A múltban az istenhez imádkoztunk, hogy segítsen rajtunk. Szerencsére volt szükségünk. Most pedig olyan játékosok kellenek nekem, akik sosem elégedettek."

Megkérdezték, hogy miben fejlődött a Hertha az irányítása alatt. „Az alapozás óta csak felfelé megyünk, ez a játékosokat is jókedvűvé teszi. Játsszuk a focit, mindenkink van labdaérintése. Azt hiszem, minden csapat szeretne így játszani."

Arról is beszélt, hogy ha a berlini klubbal eljut a teljesítőképessége határáig, milyen feladat érdekelné. „A magyar válogatott szövetségi kapitánya voltam, és most a Herthát edzem. Egy álomban élek. Edzőként egyébként csak hat hétre tervezek előre. Ha valaha itt befejezem, akkor még egyszer szívesen vezetném a válogatottat. Az nagyon jó lenne."

Rovatok