Index Vakbarát Hírportál

Hivatalosan is Klopp a Liverpool megmentője

2015. október 8., csütörtök 10:57

Csütörtökön Jürgen Kloppot bejelenti a Liverpool, mint a klub új edzőjét, állítja egybehangzóan a brit sajtó, ami már azt találgatja, milyen intézkedésekkel igyekszik majd feldobni a csapatot a német. Azaz:

Természetesen a legutóbbi tűnik a legérdekesebbnek, a klublegenda nyáron szerződött az MLS-be, az LA Galaxyhez, de Amerikában a bajnokság december elején befejeződik, és márciusig nem kezdődik újra. Már Gerrard távozásának bejelentésekor, vagyis közel egy éve felmerült, hogy a szünetben visszamehetne Liverpoolba futballozni egy-két hónapra, és Klopp valószínűleg szívesen is látná januártól. LA-i szerződésének 2016 végi lejárta után pedig helyet biztosítana neki az edzői stábban, ahová egyébként már most azonnal eséllyel pályázik egy másik örök Pool-kedvenc, Robbie Fowler.

A Mirror szerint Brendan Rodgerst leginkább amiatt küldték el, mert nem játszatta eleget a fiatalokat és az újonnan érkezetteket, emellett ráadásul még az eredmények sem jöttek. (Utóbbi hat meccséből egyet sem veszített ugyan, de csak egyet nyert meg.)

Nem sikerült - többek között - az egyesület második legdrágább játékosát, a nyáron 40 millió euróért vett Roberto Firminót sem a beépítenie, Klopp viszont örül, hogy ilyen "terhet" tesznek a nyakába. Ő ugyanis már a Bundesligában kedvelte a brazil játékát, és figyelte a Hoffenheimben, örül, hogy vele dolgozhat. Hasonlóan vélekedik a szintén a nyáron érkezett Christian Bentekéről is, akinek fontolgatta a leigazolását, amikor két éve Robert Lewandowski elhagyta Klopp exklubját, a Borussia Dortmundot.

Ránézésre a Liverpool kerete nem sokkal jobb a tizedik helynél, ám Klopp rengeteg videót nézett meg az idei meccseikről, és nem látja szükségét jelentős erősítésnek. Januárban maximum védőket venne, dortmundi középhátvédjét, Neven Suboticot hozhatja a legnagyobb eséllyel.

A BBC szerint bejelentése bármikor megtörténhet, minden bizonnyal három évre ír alá.

Frissítés: csütörtök délután Klopp alá is írt a Liverpoolhoz, első sajtótájékoztatóját péntek délelőtt tartja majd. A klub nem közölte, hogy pontosan meddig írt alá a német, aki jövő szombaton a Tottenham ellen vezetheti először a csapatot.

Rovatok