Index Vakbarát Hírportál

6 év alatt elfelejtették a brazilok, hogy kell selejtezni?

2015. október 9., péntek 10:35

A 2014-es vb-házigazda brazilok utoljára 2009. október 14-én játszottak vb-selejtezőt, az azóta eltelt hat évben pedig alaposan elszoktak a műfajtól, legalábbis Chile ellen idegenben elég gyengén kezdték a mostani sorozatot.

Neymar ugyan nem volt ott a keretben eltiltás miatt, de a Hulk, Douglas Costa, Oscar, Willian támadósor sem tudott gólhoz jutni a Copa América-győztes chileiek ellen. A hazaiaknál Eduardo Vargas szerzett vezetést a 72. percben, majd Alexis Sánchez döntötte el a mérkőzést a rendes játékidő utolsó percében.

Chile-Brazília 2-0

Argentína sem kezdte jobban a selejtezőt, sőt, ők otthon kaptak ki 2-0-ra Ecuadortól. Az argentinoknál Lionel Messi hiányzott nagyon sérülés miatt, és az sem segített rajtuk, hogy Sergio Agüerót már az első félidő felénél le kellett hozni sérülés miatt. A meccs viszont csak a hajrában dőlt el: Fricson Erazo és Felipe Caicedo két perc alatt lőttek kettőt, megnyerve a mérkőzést.

Argentína-Ecuador 0-2

Uruguaynak viszont sikerült a bravúr az eltiltott Luis Suárez, Edinson Cavani páros nélkül is nyerni tudtak Bolívia ellen idegenben.

Vb-selejtezők, Dél-Amerika, 1. forduló:

Bolívia-Uruguay 0-2 (0-1)

Kolumbia-Peru 2-0 (1-0)

Venezuela-Paraguay 0-1 (0-0)

Chile-Brazília 2-0 (0-0) 

Argentína-Ecuador 0-2 (0-0) 

Rovatok