Index Vakbarát Hírportál

Klopp: Padlógázas futball lesz Liverpoolban

2015. október 9., péntek 13:56

"Érzelemteljes, nagyon gyors és kemény futballban hiszek. A csapataimnak teljes gázon kell játszaniuk, a határokat feszegetve, minden meccsen. Taktikusan is, természetesen, de nagy szívvel. A Liverpoolnak különleges drukkerei vannak és világhíres otthona, az Anfield a maga hihetetlen atmoszférájával. Jó kapcsolatot akarok ezekkel a drukkerekkel és sok örömteli pillanatot adni nekik" - nyilatkozta első interjújában Liverpool-edzőként Jürgen Klopp.

A német hároméves szerződést írt alá, úgy tudni, összesen 15 millió fontért - jó 20 millió euróért -, és péntek délben mutatkozott be a sajtónak.

Pozitív volt és mosolygós, mint általában mindig, bár egyszer rászólt a fotósokra, hogy túl sokat kattintgatnak.

"A legnagyobb megtiszteltetés, amit el tudok képzelni (ez az állás). A világ egyik legnagyobb klubjánál vagyunk, de a feladatom nem olyan nehéz, mint amennyire sokan ebben a szobában gondolják. Magabiztosan kell futballoznunk, és elnyernünk az emberek bizalmát. Fontos, hogy ne foglalkozzunk a történelemmel, ne hasonlítgassuk a mostani csapatot a régebbi csapatokhoz. Nem kételkednünk kell, hanem hinnünk" - ismételte meg tételmondatát.

A kerettel még nem találkozott, a legtöbben a válogatottjuknál vannak selejtezőkön.

"A játékosokban sok van, rugalmasak, kezdjünk új utat. Itt egy német srác, ilyen még nem volt. Meglátom, mim van, mi működik, és mi nem. Én egy normális edző vagyok, egy átlagos ember a Fekete Erdőből, aki futballistának is átlagos volt. A lényeg, hogy nem fontos, mit gondolnak most az emberek, az a fontos, mit gondolnak majd, amikor távozom. Ha itt leszek négy év múlva, és nyertünk egy címet, rendben vagyunk. Kérem, adjanak időt nekünk a munkára."

One title - mondta Klopp, ezt a legtöbben Premier League-címként értelmezték, és kiemelték az angol sajtóban, mennyire bátor, hogy időkeretet is szab magának.

Első meccse bő egy hét múlva lesz, Londonban, a Tottenham elleni bajnokin.

Rovatok