Index Vakbarát Hírportál

Na hány gólt lőtt most Lewandowski?

2015. október 9., péntek 00:02

A németek még izgulnak, Albánia vasárnap az Eb-szereplésért megy az örményekhez. Portugália kijutott.

Kijutott az Európa-bajnokságra szerda este Portugália, miután otthon 1-0-ra legyőzte Dániát. A gólt Joao Moutinho szerezte a 66. percben.

Albánia egy hazai, Szerbia elleni győzelemmel követhette volna Cristiano Ronaldóékat már most, de a nagy rivális elrontotta az ünnepet, és 2-0-ra győzött. Óriási dráma volt, mindkét gól a 90. perc után esett, előbb Kolarov, majd Ljajic talált be. Ha az albánok most ikszelnek, vasárnap, Örményországban döntetlen is elég lett volna nekik a második helyhez az I csoportban, így nyerniük kell majd a biztos Eb-részvételhez. Ha ez nem jön össze, Dánia megy ki egyenesen, és az albánok pótselejteznek.

Hasonlóan nagy dráma volt a D csoportban is, ahol a világbajnok Németország a szükséges egy pontért utazott Írországba.

Az írek soha nem nyertek a németek ellen, mostanáig, Shane Long ugyanis a 70. percben a kapus kirúgását berúgta.

Az írek így életben maradtak, és a kijutásért játszanak vasárnap Lengyelországban, Lewandowskiék ugyanis a Bayern-csatár duplájával ikszeltek Skóciában.

Lewandowski a 94.-ben mentett pontot, amikor a gólvonalon guruló labdára rácsúszott. (Nem úgy, mint a barcás Pique múlt szombaton.)

Lewandowski utóbbi öt meccsén - Bayern és a válogatott - 14 gólt szerzett. Ez Messi- és C. Ronaldo-kategória, sőt.

Rettentő szoros a helyzet a csoportban, a németeknek 19, a lengyeleknek és az íreknek 18 pontjuk van egy körrel a vége előtt. A világbajnoknak egy pont kell, ugyanis ha kikap otthon Grúziától, és a lengyel-ír iksz, akkor a pontegyenlőség utáni minitabella alapján Németország csak harmadik, pótselejetzős.

Lesz izgalom Varsóban, aki győz, Eb-résztvevő, a vesztes pótselejtez, illetve német döntetlen és lengyel-ír döntetlen esetén az írek kényszerülnek a playoffra.

Szerdai eredmények és csoportállások

D csoport:
Írország-Németország 1-0 (0-0)
Skócia-Lengyelország 2-2 (1-1)
Grúzia-Gibraltár 4-0 (3-0)
    A csoport állása: 1. Németország 19 pont, 2. Lengyelország 18 (31-9), 3. Írország 18 (18-5), 4. Skócia 12, 5. Grúzia 9, 6. Gibraltár 0
    
    I csoport:
Albánia-Szerbia 0-2 (0-0)
Portugália-Dánia 1-0 (0-0)
    A csoport állása: 1. (már kijutott) Portugália 18 pont/7 mérkőzés, 2. Dánia 12/8, 3. Albánia 11/7, 4. Szerbia 4/7, 5. Örményország 2/7
    Szerbiától három pontot levontak.

Rovatok