Index Vakbarát Hírportál

Van Persie döbbenetes öngóllal küldte padlóra a hollandokat

2015. október 14., szerda 00:03

1984 után nem lesz ott Hollandia az Európa-bajnokságon, miután az utolsó Eb-selejtezőjén otthon kapott ki a csehektől, és csak a negyedik helyét szerezte meg a csoportjában.

A tavalyi világbajnokságon még bronzérmes holland válogatott szétesését talán az az öngól jellemzi a legjobban, amit Van Persie fejelt a második félidőben. 

A csehek már két góllal mentek, amikor egy szabadrúgást íveltek középre, az ötösnél ott volt a Van Persie is, aki valószínűleg haza akarta fejelni a labdát. Csak éppen Zoet kapus erre egyáltalán nem számított, úgyhogy már mozdulni sem tudott a labdára. 

Pont a hollandok ellen a magyar válogatottnak is volt hasonlóan kínos öngólja, az emlékezetes 8-1-en Devecseri az érkező Robben elől akarta kifejelni a labdát, ám elszámította magát, és a saját kapujába bólintott.

A kedd esti meccsen a csehek a 66. percben már 3-0-ra vezettek Van Persie fejese után, de nem sokkal később Huntelaar szépített, és Van Persie is jóvátette a hibáját, ő lőtte a hollandok második gólját. A vége 3-2-es cseh győzelem lett.

Ezzel a hollandok lemaradtak az Európa-bajnokságról, és csoportjukban a csehek, az izlandiak és a törökök is megelőzték őket. Tíz meccsükből csak négyet tudtak megnyerni. 

Van Persie a nyáron került a török Fenerbahcéhoz, miután a Manchester Unitedhez már nem kellett, a bajnokságban eddig hétszer játszott, három gólja van. 

Rovatok