Index Vakbarát Hírportál

631 milliárd rubelt költenek az oroszok a foci-vb-re

2015. október 15., csütörtök 23:36

A 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság egyik házigazdája, Nyizsnyij Novgorod több mint 7 milliárd rubeles (30,5 milliárd forintos) többletforrást igényelt, hogy megfelelően felkészülhessen a rendezésre.

    A helyi kormány szerint a pénzre a város tömegközlekedésének fejlesztése miatt van szükség, mert az továbbra is szinte kizárólag a szovjet korszakból származó metró- és autóbuszflottából áll. Elengedhetetlen továbbá a 45 ezer férőhelyes stadion környékén lévő épületek modernizálása.
    "A pénzt nem használnánk olyan célokra, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a világbajnoksághoz, de azt akarjuk, hogy a város szép, jó és kényelmes legyen, ezért kértünk többletforrást" - nyilatkozta Vlagyimir Ivanov helyettes kormányzó az ITAR-TASSZ orosz hírügynökségnek.
    Nyizsnyij Novgorod rendezési költségeit korábban 77,6 milliárd rubelre becsülték, és már ezzel is a 11 rendező város átlaga felett volt.
    A többletforrás iránti igény éppen abban az időszakban látott napvilágot, amikor az illetékesek igyekeznek csökkenteni a világbajnokság rendezési költségeit, amelyek a jelenlegi számítások szerint 631,3 milliárd rubelt tesznek ki. (MTI)

Rovatok