Index Vakbarát Hírportál

Ha ilyen gólokat lő, nem csoda, hogy a Barca vinné Giovincót

2015. október 15., csütörtök 13:40

A hivatalos eredményhirdetésre még várni kell ugyan, de szinte biztos, hogy a 28 éves Sebastian Giovinco kapja majd a szezon legjobbjának járó díjat – a Toronto FC játékosa amint megérkezett a Juventustól az év elején, hihetetlen formába lendült, 22 góljával pedig jelenleg társgólkirály-jelölt a Columbus Crew csatárával, Kei Kamarával.

A 22-diket szerda este lőtte, amikor a Toronto a New York Red Bulls ellen játszott, egyetlen nappal azután, hogy az olasz válogatottban csereként beállva óriási szerepet vállalt a Norvégia elleni fordításban. Az Eb-selejtező után a repülőtérről ment egyből a torontói stadionba, majd pályára is lépett csereként, a győzelmet jelentő góljával pedig a rájátszásba juttatta a Torontót, szóval elég komoly dolgokat vitt végbe igen rövid idő alatt.

Giovinco találata a 78. perc végén jött, ezzel lett 2-0 a végül 2-1-re nyerő New York ellen. A csodás lövés előtt viszont az olasz addig variált, hogy összesen hat védőt sikerült az őrületbe forgatnia cseleivel.

Az olasz játékos neve a Barcelonánál is felmerült, ám ő úgy nyilatkozott, hogy egyelőre boldog Torontóban, nem tervezi, hogy visszaköltözzön Európába, hiszen csak februárban távozott a Juventustól, úgyhogy egyelőre az amerikai kalandra fókuszálna.

Rovatok