Index Vakbarát Hírportál

Rooney minden rosszat maga mögött hagyott

2015. október 17., szombat 18:25

Wayne Rooneynak eddig nem ment túl jól a bajnokságban, az előző nyolc fordulóban csak egyetlen gólt szerzett. A Manchester United most az Everton ellen játszott. Rooneynak nem nézett ki sok jó, nyolc éve képtelen volt a liverpooli csapat ellen gólt szerezni. Ezt a rossz sorozatot sikerült most megtörnie.

Azt Louis van Gaal sem igazán érti, miért megy ennyire gyengén Rooneynak, de elmondta addig nem igazán érdekli, míg a csapata sok gólt szerez, és van, aki betalál.

Az Everton ellen sem Rooney kezdte meg góllövést, a 18. percben Schneiderlin szerezte meg a MU-nak a vezetést, majd négy perccel később már 2-0 volt Ander Herrera találatával.

Rooney gólja az Evertonnak

A meccset a második félidőben Rooney döntötte el, a 62. percben állította be a 3-0-s végeredményt. Rooneynek ez volt a 187 Premier League gólja, ezzel beérte a bajnokság örökranglistáján második Andy Cole-t. Alan Shearer 260 góljával még elég messze van tőle.

A MU-csatár nemcsak az Everton ellen törte meg negatív sorozatát, tavaly november és 17 bajnoki meccs óta most először talált be először idegenben.

Premier League, 9. forduló:
Chelsea-Aston Villa 2-0 (1-0)
Crystal Palace-West Ham United 1-3 (1-1)
Everton-Manchester United 0-3 (0-2)
Manchester City-Bournemouth 5-1 (4-1)
Southampton-Leicester City 2-2 (2-0)
West Bromwich Albion-Sunderland 1-0 (0-0)
Tottenham Hotspur-Liverpool 0-0
    később:
Watford-Arsenal 18.30
    vasárnap játsszák:
Newcastle United-Norwich City 18.00
    hétfőn játsszák:
Swansea City-Stoke City 21.00

Rovatok