Index Vakbarát Hírportál

Norvégia: Álomszerű a sorsolás

2015. október 18., vasárnap 14:18

Ahogy szinte minden az Eb-pótselejtezőben még érdekelt válogatott, úgy a norvégok is Magyarországot akarták ellenfélnek. Ez a sorsoláson bejött, és már most ünnepelnek.

A Vg.no stúdiójában ülő szakértő kis híján megőrült, mikor megtudta, hogy Norvégia Magyarországot kapta. "Álomsorsolás, álomsorsolás" – kiáltozta. Itt pedig meg is nézheti!

"Nincs ennél jobb esély" – írja a Vg.no elemző cikkében. Norvégia kaphatta volna az ukránokat, a svédeket vagy a bosnyákokat, de a sorsoláson minden az elképzelésük szerint alakult, és a magyar válogatottal harcolhatnak a kijutásért. Norvégia 2003-ban és 2005-ben is pótselejtezőt játszott, de akkor sem a spanyolok, sem a csehek ellen nem volt esélye. Nem úgy, mint most.

Norvégiában mindenki egyetértett abban, hogy Magyarország a legyőzhető ellenfél, és ugyan egy norvég-svéd párharc jóval nagyobb érdeklődést váltana ki, a Högmo kapitány sem sajnálja, hogy ez végül nem jön össze. Úgy tartják, az 1981 óta lejátszott meccsek (5 győzelem, 4 döntetlen) mentális fölényt ad Norvégiának. A lap szakértője azért lát problémákat, hiába jók pontrúgásokban és védekezésben, nincs igazán veszélyes és eredményes csatáruk.

Az Aftenposten azt emelte ki, hogy ugyan tapasztalt a magyar csapat, de elég kevés gólt lőtt már a selejtezőkön is.

A norvég újság, a 13 éve náluk légióskodó Kovács Pétert is megkérdezte az esélyekről. A korábban a magyar válogatottban is játszó csatár szerint nem egyértelmű Norvégia fölénye, csak 51 százalékra adná a nyerési esélyüket. Szerinte nagyon kemény két meccs vár a norvégokra is.

Rovatok