Index Vakbarát Hírportál

Dárdai megkérdezte: rosszul csinálok valamit?

2015. október 19., hétfő 13:59 | aznap frissítve

A Hertha BSC rangadót játszott a hétvégén a Schalke ellen. Egy hosszú rossz sorozatot szakítottak meg azzal, hogy gólt rúgtak, de ettől még pont nélkül mentek haza. A 70 percet emberelőnyben játszó hazai csapat ugyanis a 92. perben belőtte a győztes gólt.

A Schalke edzője, André Breitenreiter dicsérte a Herthát és Dárdait, nem véletlenül vannak elöl – 14 ponttal az ötödikek - a tabellán.

A magyar szakvezetőt nem is az utolsó pillanatbeli pontvesztés bosszantotta, hanem az első bekapott gól, mert egy rögzített helyzet után nem sikerült megoldani a helyes védekezést, Höwedes így fejelhetett a kapuba.

„Idegesítenek ezek a dolgok, rosszul álltunk fel a szögletnél. Mindenkinek tudnia kell, hogy ilyen helyzetben, mit kell tennie. Játszani kellett volna az idővel, amíg kifújjuk magunkat és rendezzük a sorokat. Megkérdeztem a csapattól, mondjátok, rosszul csinálok valamit? Nagyon fontos az őszinte párbeszéd, ezért kíváncsi vagyok, milyen válaszokat adnak a srácok majd kedden.”

Hozzátette, lehet, hogy az ő hibája volt az utolsó pillanatban bekapott gólt, mert a héten folyamatosan azt sulykolta, hogy nyerni szeretne, ezért mindenki mindent beleadott a létszámhátrány ellenére a döntetlen megőrzéséért, így elfogyott az erő a legvégére.

„Csak egy kis pluszenergia hiányzott hátulról" - így értékelt az elefántcsontparti gólszerző, Salomon Kalou.

A Hertha a hétvégén a várakozás felett szereplő újonchoz, Ingolstadtba utazik, majd október utolsó hétvégéjén a megtáltosodó Gladbachot fogadja, amely az edzőváltás óta pontot sem veszített.

Rovatok