Index Vakbarát Hírportál

Andreas Möller csatlakozik a válogatott stábjához

2015. október 20., kedd 12:19

Storck kapitány váratlanul lecserélte az egész stábját.

A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar válogatott megerősített stábbal vág neki a munkának, a hét végétől Bernd Storck munkáját a világ- és Európa-bajnok, BL- és UEFA Kupa-győztes egykori futballista, pro licences edző, Andreas Möller segíti, írja az MLSZ honlapja

Möller a Borussia Dortmund sztárja volt, megfordult a Juventusnál is, ezalatt 84-szer játszott a német válogatottban, ahol huszonkilenc gólt szerzett. Edzőként viszont már nincs olyan komoly tapasztalata, a Viktoria Aschaffenburgot irányította egy ideig, majd a Kickers Offenbachnál dolgozott. 

„Jól ismerem Andreast, hiszen korábban csapattársak is voltunk, együtt nyertünk német kupát. Biztos vagyok abban, hogy szerepvállalásával olyan új impulzusokat kapnak a válogatott játékosai, melyek segítik közös célunk elérését. Számomra most csak ez számít. Biztos, hogy a keret valamennyi tagjára ösztönzőleg hat a tény, hogy hozzánk szerződik, és bízik bennünk. Eredményei, szakmai múltja, tudása és karaktere sokat ad majd a közösségünknek, és az egész magyar labdarúgásnak” – kommentálta Möller érkezését Bernd Storck szövetségi kapitány.


"Úgy hiszem, ötven százalék az esély a továbbjutásra" - latolgatta röviden az esélyeket Möller, aki hozzátette, bár a mostani megállapodás csak a pótselejtezős párharcra vonatkozik, el tudja képzelni, hogy folytassa a munkát a válogatottnál, ha a csapat kijut a franciaországi Eb-re.

A 48 éves német a tervek szerint a hét végén csatlakozik a válogatott stábjához, melynek összetétele is változik, ugyanis érkezik Holger Gehrke kapusedző és Szélesi Zoltán is. 

Távozik viszont Sallói István és Szabics Imre. Utóbbit a jelenleg az U17-es csapatot is felkészítő, korábbi 28-szoros válogatott Szélesi Zoltán, míg Andrusch Józsefet a korábban a Schalkénél, a Kölnnél és a Herthánál is dolgozó ismert Bundesliga-kapusedző, Holger Gehrke váltja, aki már az U20-as világbajnokságon is segítette a korosztályos válogatott munkáját. 

Storck a nyáron azt nyilatkozta, nem tervez változtatásokat Dárdai stábjában, maximum bővíteni fogja azt.

A magyar válogatott november 12-én játssza első Eb-pótselejtezőjét Norvégia ellen, a visszavágót pedig három nappal később rendezik Budapesten. 

Rovatok