Index Vakbarát Hírportál

Kinek állhat érdekében, hogy a norvégok NB III.-asokat faggatnak?

2015. október 22., csütörtök 20:21

A norvég Vg nevű lap az NB III.-as Győri ETO öltözőjébe látogatott a vasárnapi fordulóban, és arról faggatta a játékosokat, mit várnak az Eb-selejtezős ellenfelek meccsétől (Norvégia-Magyarország, november 12.).

A csapat a Ferencváros II.-től elég nagy verést kapott (4-0) hazai pályán, ami a csapattagok hangulatára is rányomta a bélyegét. Csató Martin aggodalommal beszélt a magyarok továbbjutási esélyeit elemezve, és azt mondta a lapnak, hogy a magyar szurkolók is elég borúsan látják az összecsapás kimenetelét, és nem adják meg a kellő támogatást a csapatnak. 

A lap bemutatja az ETO vesszőfutását a két évvel ezelőtti bajnoki címtől mostanáig, és képet ad arról is, milyen a magyar fociban a jelenlegi hangulat: 15 ezres stadionban alig kétezren voltak kíváncsiak a csapat meccsére.

Csató 50 százalék esélyt ad a magyaroknak. A nézők közül is megszólaltattak néhányat, volt, aki szerint ha nehezen is, de a magyarok jutnak ki az Eb-re. Volt, aki azt mondta, a magyar csapat nem elég jó, csak Finnországot és a Feröer-szigeteket sikerült legyőznie, ami nem elég. 

 A lelkesedést és az optimizmust hiányolják a nézők. 30-40 éve a magyarok voltak Európa egyik legerősebb csapata, ebből mára semmi sem maradt. Volt, aki a jelenlegi edzőt kritizálta, hogy lerombolta, amit elődje, Dárdai felépített.  A többség nem bízik a győzelemben.

Németh Zoltán, a Győr edzője szerint sokan örültek annak, hogy Norvégiát sorsolták a magyaroknak, de ezzel ő nem ért egyet, sőt. Szerinte ez volt a lehető legrosszabb párosítás, amit kaphattak a magyarok. A norvégok fiatal és sikerre éhes játékosokból állnak. Szerinte az nyer, amelyik csapat a kevesebb hibát fogja elkövetni. A magyarok erősségei között a védekezést említette, valamint Dzsudzsák Balázst és Nemanja Nikolicsot mint Magyarország két legveszélyesebb játékosát. Szerinte van esélye a magyaroknak, de nehéz lesz a norvégok ellen.

Rovatok