Index Vakbarát Hírportál

Tanítani való gólokkal nyert a Lyon

2015. október 23., péntek 23:09

A Olympique Lyon nagyon simán verte a Toulouse-t a francia bajnokság 11. fordulójában. Mindhárom találtat tanítani való módon esett. Az első a 18. percben. Mathieu Valbuena ment el a jobb oldalon, köépre tette, és Sergi Darder jól érkezett, mellre vette, ezzel becsapta védőjét, aztán a lepattanó labdát bevágta.

Az első gólt előkészítő Valbuena a második találatot jegyezte. Ezúttal Claudio Beauveu-től kapta a labdát és a 16-os vonaláról vágta be, a kapus mozdulni sem tudott.

 

A Toulouse megpróbáltatásai ezzel nem értek véget. Most meg Beauveu volt az előkészítő. Egy kirúgás után remekül szöktette Cornet-t, aki remek lövéssel lőtte el a kapus mellett a labdát. Ahogy az első kettőnél, Ahamadának ezúttal sem volt esélye.

 

A bajnokságot nem túl jól kezdő Lyon ezzel a negyedik helyre jött fel, míg a bajnokságban kilencedik meccse nyeretlen Toulouse visszazuhant a kieső zóna szélére, a 17. helyen áll. A meccsen ezúttal nem játszott a Ferencváros korábbi focistája, a brazil Somalia, aki sérülés miatt nem tudott pályára lépni.

A francia bajnokságban még egy meccset rendeztek pénteken. Ezen a Nantes idegenben 2-0-ra győzte le a Caent. A Bundesligában a Hoffenheim egyre nagyobb bajban. Most otthon kapott ki 1-0-ra a Hamburgtól. Szalai Ádám csapata 10 meccsen 6 pontot szerzett és a 17. helyen áll. A magyar válogatott támadó kezdő volt. A másik oldalon Stieber Zoltán a 85. percben állt be. Spanyolországban a Rayo Vallecano 3-0-ra kiütötte az Espanyolt. A madridiak a második félidő utolsó részében két perc alatt eldöntötték a meccset.

Rovatok