Index Vakbarát Hírportál

Storck: Csányi szabad kezet adott

2015. október 24., szombat 15:33

Az új másodedző, a német Andreas Möller szerint a magyar futballválogatott játékosainak jó a fizikai állapotuk, ezért apróságok dönthetik el a továbbjutást a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharcban.

A kedden kinevezett, 48 éves tréner pénteken érkezett Magyarországra, és szombaton, az MLSZ telki edzőközpontjában - Bernd Storck szövetségi kapitánnyal együtt - interjút adott az MTI-nek.

Möller elárulta, mivel televíziós szakkommentátorként tevékenykedett hazájában, gyakorlatilag az összes európai válogatottal kapcsolatban naprakész, így a magyar keret játékosait is ismeri.

Bernd Storck kitért rá, hogy beszélt Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével, és felvázolta számára elképzeléseit. Elmondta neki, szerinte a felnőtt válogatottnál jelenleg nem engedhető meg, hogy a szakmai stáb tagjai - a szövetségi kapitányt kivéve - részmunkaidőben lássák el a feladatukat.

"Az elnök úr azt válaszolta: megérti és elfogadja az érveimet, támogat a törekvéseimben, és szabad kezet ad" - mondta a szövetségi kapitány.

A Norvégia-Magyarország pótselejtezőt november 12-én, a visszavágót 15-én rendezik.

Rovatok