Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Német Kupa-döntőt akarok játszani

2015. október 27., kedd 12:53

Dárdai Pál már egy nyári interjúban arról beszélt, hogy a Herthával be akar jutni a Német Kupa döntőjébe, és most a második kör előtt újra erről nyilatkozott.

A Bz-berlin.de az írta , végre Dárdai az, aki jó előérzetet ad a Német Kupa második fordulójára, ahol többnyire nem szerepel túl jól a Hertha. A legutóbbi nyolc évben a berlini klub csak egyszer élte túl a második kört. Továbbjutni pedig az anyagiak miatt is megéri, a nyolcaddöntős csapatok 527 ezer eurót kapnak. Ehhez a Herthának a másodosztályú FSV Frankfurtot kell legyőznie. A következő körök még több pénzt jelentenek, a negyeddöntő egymilliót, az elődöntő kettőt, a döntő két és felet, győzelem esetén három és felet ér.

„Ismerem a rossz kupaszereplési történelmünket, de ez engem egyáltalán nem érdekel. Frankfurtban kell továbbmennünk. A tizenegyeseket is gyakoroltuk. Aztán van egy álmunk! Ott akarok lenni a berlini Olimpai Stadionban, de nem csak mint néző" – idézte a Bild az edzőt.

Dárdai azt már tudja, hogy rotálnia kell a csapatát, mert a hétvégi Ingolstadt elleni bajnokin sokan elfáradtak, több játékosnak pihenőt ad. Az már biztos, hogy a bajnokságban piros lapja miatt eltiltott Vedad Ibisevicet beveti.

Rovatok