Index Vakbarát Hírportál

Bombagól hozta az újabb Chelsea-sokkot

2015. október 28., szerda 08:53

Nem ért véget a Chelsea vesszőfutása: a csapat a nyolcaddöntőben fejezte be a Ligakupát, miután 11-esekkel kikapott a Stoke City otthonában. A hazai drukkerek egy parádés gólt, egy utolsó perces egyenlítést és a végén egy látványos büntetővédést láthattak, bónuszként továbbment a csapatuk.

Az 52. percben Jonathan Walters a 16-os vonalánál, a kapunak háttal állva kezelt le egy labdát, majd megfordult, és hatalmas erővel bombázta kapura. A labda az ötösön álló Begovics felett, a felső kapufáról vágódott a gólvonalon túlra.

Az igazi dráma csak ezután jött. A 91. percben a csereként beállt Loic Rémy egyenlített. A hosszabbításban tíz emberre fogyatkozott a Stoke Bardsley kiállítása miatt. Nem esett gól, így jöhettek a büntetők. 4-4-ig senki sem hibázott, majd a Stoke futballistája, Marko Aranutovic is berúgta. Jött Eden Hazard, aki nem is lőtte rosszul a 11-est, azonban azt Jack Butland remek vetődéssel tolta ki a léc alól, a Stoke ezzel továbbjutott.

A Chelsea az elmúlt hét meccséből csak egyet tudott megnyerni, hatalmas gödörben van Mourinho csapata. A portugál edző kevés mosollyal nyilatkozott:

"Nincs szükségem biztosítékra, megerősítésre vagy bármi ilyesmire. A helyzetem fantasztikus, minden éjjel jól alszom. A szerdai szabadnapot a fantasztikus családommal töltöm, a csütörtök pedig ugyanolyan nap lesz az életemben, mint az elmúlt 15 évben bármelyik" - magyarázta a portugál.

"Gondolják, hogy a játékosok nincsenek velem, vagy nem adnak ki magukból mindent a győzelem érdekében? Ez nekem jó lenne, hiszen az eredménytelenséget könnyedén arra foghatnám, hogy a játékosok ellenem vannak. Nagyon jól játszottunk. A mai produkciónk bizonyította, hogy hülyék, akik szóban vagy írásban kritizáltak minket."

Rovatok