Index Vakbarát Hírportál

Szalai: Elfogadhatatlan, hogy egyik magyar ócsárolja a másikat

2015. október 29., csütörtök 08:17

Gőzerővel készül a magyar futballválogatott a november 12-i, norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre. Ennek kapcsán nyilatkozott a Nemzeti Sport című napilapnak Szalai Ádám és Tőzsér Dániel. Előbbi a formája, utóbbi a mellőzés miatt panaszkodott a sportnapilapnak.

Szalai elmondta, nehezen éli meg, hogy tavaly december 12-e óta gólképtelen, nehéz heteken, hónapokon ment át. Emiatt természetesen sok kritika éri, de a magyar csatár az építőjellegűekkel foglalkozik. Szerinte rossz dolog, amikor magyar ócsárolja a magyart.

Egy nemzet vagyunk!

„Egyébként meg nem a fórumozók között találom meg azokat az embereket, akiknek a véleménye fontos számomra.”

Szalai beszélt a Hoffenheimnél történt edzőváltásról is, de arról nem kérdezték, mekkora az esélye Huub Stevensnél - akik csak a szezon végéig vállalt munkát – a csapatba kerülésre. A pótselejtező kapcsán megemlítette, nem kell külön motiváció, aki csapatba kerül, mindent el kell követnie a győzelemért. Bár túlzottan nem örült Norvégiának, az esélyekről nem beszélt.

Tőzsér Dániel számára viszont véget ért az év, ami a válogatottságot illeti. Bernd Storck ugyanis még a bő keretbe sem jelölte a QPR magyar középpályását. Tőzser nehezen élte meg a döntést, és annyit mondott, hogy egyszerűen nem tud mit mondani.

Keresem a szavakat, de nem akarok tüzet csiholni

Tőzsér a selejtezősorozat szinte valamennyi meccsén pályán volt, most viszont kívülről figyelheti társait és drukkolhat nekik. Elmondta, a legrosszabbul az esett neki, hogy a kapitány még arra sem vette a fáradtságot, hogy telefonon közölje vele a döntését.

A magyar válogatott november 12-én, Oslóban játssza a pótselejtező első meccsét. Három nappal később a Groupama Arénában lesz a visszavágó. A győztes ott lehet a franciaországi, 24 csapatos Európa-bajnokságon.

Rovatok